Zobacz pełną wersję : sygnał zamykania auta pilotem
Jako, iż jestem nowa przywitam się. :) Jestem z Poznania i kupiłam dziś hondę del sol. Mam wobec tego pytanie techniczne - jak w temacie.
Czy jest możliwość wyłączenia sygnału dźwiękowego - pikania - przy zamykaniu/otwieraniu auta pilotem? Niepomiernie mnie to drażni i jeśli jest to prosta sprawa chętnie się tego pozbędę. :)
Pozdrawiam!
Odpowiedź jest prosta, ale chyba nie do końca Ciebie satysfakcjonująca: to zależy. ;)
Czy się da wyłączyć, to zależy od alarmu. Możliwe, że możesz też to samym pilotem robić wciskając odpowiedni przycisk, lub odpowiednią kombinację, jednak wtedy może być albo ciche zamknięcie, albo tylko zamknięcie bez uzbrojenia alarmu. Może masz jakiekolwiek papiery do założonego alarmu? Jeśli nie to chyba najprościej będzie spytać poprzedniego właściciela.
Polecam przyzwyczaić się ,bo jest to też sygnał dla obserwujących potencjalnych zlodziei ,że posiadasz alarm ,a nie atrapę alarmu.Po za tym większość alarmów sygnalizuje Dżwiękiem (ilością piknięć)czy nie pozostawiłaś czegoś nie domkniętego i rano przy odbezpieczeniu ,czy nie było ingerencji do Twojego nowego nabytku.
Oooo! i to jest argument za przyzwyczajeniem się. :) Dzięki. Czy są jakieś uniwersalne instrukcje tych sygnałów, czy też "zależy" i muszę obadać sama?
Jak nie masz instukcji ,to trzeba znależć centralkę spisać model i numer i zapytać google ,lub podjechać do firmy montującej alarmy.Polecam google :-)
Centralkę powinnaś mieć od strony kierowcy ,lub za schowkiem z prawej strony.
Nie ma uniwersalnych instrukcji.
lub wystarczy odpiąć "syrenkę" czyli głośnik emitujący ten dźwięk, umieszczony najprawdopodobniej w drzwiach kierowcy lub pod maską ;)
można też go wymienić na inny, mniej denerwujący :)
piotreek23
18-09-13, 10:17
Spróbuj przy zamykaniu przytrzymać dłużej guzik od pilota..w pretigu to działa.
Spróbuj przy zamykaniu przytrzymać dłużej guzik od pilota..w pretigu to działa.
z reguły w innych modelach Hondy też działa, ale trzeba się liczyć z częstrzą wymianą baterii w pilocie.
dźwięk przy zamykaniu i otwieraniu przydaje się na parkingach pod sklepami jak zdarzy Ci sie zapomnieć gdzie zostało auto ;-)
Mi się wydawało takie ciulerskie - takie "tu pikam, patrzcie wszyscy!". Ale rzeczywiście przemawia do mnie zaleta odstraszania potencjalnych interesantów od auta. Przed marketami się raczej odnajduję na szczęście. :D
Dzięki wszystkim!
piotreek23
19-09-13, 16:12
Złodziej jak ma ukraść to ukradnie i żadne pikanie go nie przerazi..profesjonalni złodzieje rozbrajają standardowy alarm w 5 sekund..nie ma samochodu nie do ukradzenia ;) Inna sprawa kto kradnie stare Hondy ;) lepiej sobie np. minicasco wykupić i spać spokojnie.
profesjonalni złodzieje rozbrajają standardowy alarm w 5 sekund..nie ma samochodu nie do ukradzenia ;) Inna sprawa kto kradnie stare Hondy ;)
to opinia profesjonalisty? :)
Mi się wydawało takie ciulerskie - takie "tu pikam, patrzcie wszyscy!". Ale rzeczywiście przemawia do mnie zaleta odstraszania potencjalnych interesantów od auta. Przed marketami się raczej odnajduję na szczęście. :D
Dzięki wszystkim!
Nie przejmuj się innymi, patrzą bo słyszą dźwięk alarmu, to raczej odruch.
piotreek23
21-09-13, 21:31
to opinia profesjonalisty?
Uważasz że złodzieje nie mają rozpracowanych standardowych/seryjnych alarmów jakie montują producenci w autach?? To spokojnego życia w niewiedzy :) Zestaw do obejścia IMM-o można kupić w necie.
Uważasz że złodzieje nie mają rozpracowanych standardowych/seryjnych alarmów jakie montują producenci w autach?? To spokojnego życia w niewiedzy :) Zestaw do obejścia IMM-o można kupić w necie.
nie wiem, nie kradnę.
ale skoro się znasz... to wierzę.
Osobiście myślę, że pro złodziej obejdzie każdy alarm, a znudzonego gówniarza odstraszy i przerośnie nawet najprostszy. Więc argument mnie jako tako przekonuje.
Ja Wam dam stare hondy! :P