PDA

Zobacz pełną wersję : woda w bagazniku ?

zlew
11-09-13, 00:58
witam, w bagazniku zaczela sie pojawiac woda wiec rozlozylem plastiki ztylu, znalazlem powod, uszczelniłem silikonem jak na foto :

http://imageshack.us/a/img189/1089/izdz.jpg

http://imageshack.us/a/img7/8761/vf31.jpg

Ale... po lewej stronie wszystko juz ok nie cieknie nie pojawia sie zadna plama wody po deszczu, ale po prawej niestety nadal cos przecieka nie jest juz taki duzy jaki byl ale jednak zbiera sie tam troche wody, nie mial ktos podobnego problemu ?? , moze pomysl ? skad moze jeszcze leciec ???

kedud
11-09-13, 11:20
Mam ten problem w 5d, i nie tylko ja, jest gdzieś ten temat nie dawno poruszany, 2-3 strony przeszukasz a znajdziesz. Powód lania wody do bagażnika może być inny, to co uszczelniłeś nie rozwiązało problemu, bo ta woda musi gdzieś zlecieć, jak się jedną drogę zamknie to znajdzie drugą.
Powodem jest (podobno bo jeszcze się tym nie zająłem) zatkany odpływ pod lampą, woda się tam zbiera i siłą rzeczy leci do bagażnika.

To wyczytałem z innym tematów na forum. Proszę o sprostowanie jakby co.

Radek82
11-09-13, 20:56
z tego co widzę po avatarze masz lotkę od ep3 uszczelniłeś miejsce gdzie kabel przechodzi przez klapę u mnie np. tam ciekło na potęgę

zlew
11-09-13, 23:06
Mam ten problem w 5d, i nie tylko ja, jest gdzieś ten temat nie dawno poruszany, 2-3 strony przeszukasz a znajdziesz. Powód lania wody do bagażnika może być inny, to co uszczelniłeś nie rozwiązało problemu, bo ta woda musi gdzieś zlecieć, jak się jedną drogę zamknie to znajdzie drugą.
Powodem jest (podobno bo jeszcze się tym nie zająłem) zatkany odpływ pod lampą, woda się tam zbiera i siłą rzeczy leci do bagażnika.

To wyczytałem z innym tematów na forum. Proszę o sprostowanie jakby co.

odplyw pod lampa nie slyszalem ale przyjze sie blizej w tym temacie :) tylko ze mowie lewa strona juz ok prawa tylko jeszcze gdzies tam ma lekki przeciek jest znacznie mniej i to tylko po prawej stronie :)

z tego co widzę po avatarze masz lotkę od ep3 uszczelniłeś miejsce gdzie kabel przechodzi przez klapę u mnie np. tam ciekło na potęgę

sprawdzalem wlasnie i to tez nie to :( tragedi nie ma po tej prawej stronie ale no coz , musze glebiej poszperac chyba pod llampa i plastkami tam :)

woPo
12-09-13, 17:20
Jest tam takie coś, tamtędy wlatywała woda w 6genach, po uszczelnieniu było sucho. Trzeba zdjąć zderzak i wtedy jest dobre dojście.