baxovski
03-09-13, 19:33
Witam klubowiczów.
Chciał bym się dowiedzieć co mam kupić oraz jak wygląda taki samodzielny montaż wspomagania.
Na początek chciał bym wiedzieć jaki osprzęt muszę kupić by móc założyć takie wspomaganie w swojej hani.
Wiem, że na pewno mogą to być te części.
-Pompa Wspomagania
-Koło pasowe na 3 pasy
-Mocowanie pompy
-Przewody, wiązki, płyn
-Przekładnia kierownicza (jeśli chodzi o to to nie jestem tego pewien i bardzo mnie to frustruje)
-Chłodnica płynu hydraulicznego (To już w ogóle mnie dobija bo również nie wiem czy jest mi to nie zbędne)
-zbiorniczek płynu wspomagania + mocowanie.
Nie bijcie jeśli coś źle napisałem bo ogarniam to 3po3
No i jako tako ogarniam założenie wspomagania lecz chciał bym się jeszcze upewnić co i jak mam zrobić więc prosił bym doświadczonych klubowiczy o porady lub jakąś lekturę z opisem montażu :)
Dziękuje i z góry pozdrawiam oraz proszę o szybkie odpowiedzi :)
Chciał bym się dowiedzieć co mam kupić oraz jak wygląda taki samodzielny montaż wspomagania.
Na początek chciał bym wiedzieć jaki osprzęt muszę kupić by móc założyć takie wspomaganie w swojej hani.
Wiem, że na pewno mogą to być te części.
-Pompa Wspomagania
-Koło pasowe na 3 pasy
-Mocowanie pompy
-Przewody, wiązki, płyn
-Przekładnia kierownicza (jeśli chodzi o to to nie jestem tego pewien i bardzo mnie to frustruje)
-Chłodnica płynu hydraulicznego (To już w ogóle mnie dobija bo również nie wiem czy jest mi to nie zbędne)
-zbiorniczek płynu wspomagania + mocowanie.
Nie bijcie jeśli coś źle napisałem bo ogarniam to 3po3
No i jako tako ogarniam założenie wspomagania lecz chciał bym się jeszcze upewnić co i jak mam zrobić więc prosił bym doświadczonych klubowiczy o porady lub jakąś lekturę z opisem montażu :)
Dziękuje i z góry pozdrawiam oraz proszę o szybkie odpowiedzi :)