PDA

Zobacz pełną wersję : mechanizm opuszczania szyby lewy przód

luis666
02-09-13, 16:45
Witam!
Padł mi mechanizm opuszczania szyby a dokładniej strzeliła linka:/ silniczek jest sprawny i cały mechanizm działa poprawnie. Jako że przestudiowałem allegro i znaczną część fora wiem że ciężko dostać ten mechanizm i moje pytanie brzmi czy mógłbym kupić prawy przód http://allegro.pl/honda-civic-vii-01-podnosnik-szyb-przod-prawy-i3464370588.html i przełożyć tą linke? lub czy może kupić ten zestaw http://allegro.pl/podnosnik-szyby-lewy-przod-honda-civic-01-03-i3495919255.html i przełożyć silniczek? Posiadam wersję 5d...
pozdrawiam

owsikk
02-09-13, 20:10
Na pewno podnośnik z 3D nie będzie pasować do 5D, więc przy zakupie zwracaj na to uwagę.

Co do przekładania samej linki... pomysł niezły, ale nie wiem czy da się zrealizować. Ja u kolegi Marin przekładałem silnik EU z linką do angielskiej prowadnicy z niewyrobionym ślizgiem szyby. Podmiana LP EU do LP Ang, i wszystko pasowało jak trzeba.
Jakbyś chciał przełożyć od drzwi po przeciwnej stronie to może i da radę, trzeba się przyjrzeć. Tylko pamiętaj, że jak podbierzesz z wersji PP EU i założysz do LP EU nie będziesz mieć domykania szyb w trybie AUTO. Musiałbyś podbierać od anglika.

luis666
03-09-13, 15:02
kombinowałem z linką to chyba niewykonalne zadanie:/ kupiłem LP od anglika. Jak dojdzie to dam znać czy udało się założyć :) dziękuję za odpowiedź! pozdrawiam

piotrlyszcz
05-02-14, 18:57
Mam pytanko ..
Da się wymienić sam silniczek z linką bo za cholerę nie mogę znależć mechanizmu kpl. na kostkę 6 pinową...a tak kupiłbym mechanizm kpl. z kostką 4 pinową i zamienił z wim silniczek ze starego mechanizmu (ten który ma kostkę 6 pinową)
czekam na pomoc
pozdro

remi_k
09-03-14, 14:36
Wszystko sie da...jak się chce:) mi też poszła linka podnoszenia w moim ep2, kupiłem nowe 2 szt rowerowe uniwersalne w Carrefour'ze za 4zł/szt takie zakute obustronnie (2 rodzaje końcówek, z czego 1 odcinamy). Cały mechanizm trzeba wyciągnąć i rozebrac. Uciąć linki na 90cm każda, wprowadzić na suwak, potem wprowadzić do pancerzy. Z drugich stron linek zaklepać w jakiś dobry materiał, wprowadzić w kółko w silniczku. Ja zrobiłem w ten sposób, że ze śruby M6 twardość 8.8 wyciąłem 2 tulejki, w których nawierciłem dziurki fi 1.2mm i zaklepałem linki. Roboty jest sporo, ale w 3 godziny da się to ogarnąć:) wszystko śmiga bez problemów.

piotrlyszcz
13-03-14, 22:34
mi się udało przekładając prowadnicę z linką do starego sprawnego silniczka...i śmiga jak trzeba.
pozdro