PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiary oringu w aparacie zapłonowym>??

skoczek
15-02-08, 20:22
zna ktos ?? jeszcze jedno... koszt weza wodnego ktory wychodzi z chlodnicy do nagrzewnicy i gdzie mozna takie cos zalatwic ? z gory dzieki

skolopendra
17-02-08, 11:59
i gdzie mozna takie cos zalatwic ?

używka pewnie kilka dych,allegro lub dział giełda lub aso

a oring zapewne najprędzej się dowiesz jak go wymontujesz

Kosciech
17-02-08, 12:10
Jeśli chodzi Ci o ten oring wewnętrzny aparatu zapłonowego to niestety nie dostaniesz takiego w oryginalnych wymiarach, przerabiałem ten problem. W Aso nie występuje wogóle taka część. Ja szukałem ze 3 miechy po różnych firmach produkujących różnego rodzaju uszczelniacze i nic. Problem jest tego typu, że ten oryginalny uszczelniacz jest w bardzo nietypowym wymiarze 22,5x12,5x5 i problem leży w tych 0,5 mm. Ja znalazłem uszczelniacz najbliższy wymiarami: 22,25 x 12,7 x 5 mm koszt chyba 7 pln. Wkleiłem go na silikon bo jest 0,25mm luźniejszy na zewnętrznej średnicy. wewnętrzna jest 0,2mm większa ale dość ciasno wchodzi wałek aparatu więc powinno wydać.

skoczek
18-02-08, 10:44
wielkie dzieki, to info bardzo mi sie przyda, jade wlasnie po uszczelke pod glowice :/ i po sama glowice ... mam nadzieje ze bedzie cala, czas ta hanie polatac bo cieknie z niej strasznie.. no i jeszcze ta uszczelke wydmuchalo ....

sodaone
18-02-08, 20:44
Według mnie to cieknie raczej ten gumowy oring, który bez problemu w ASO dostaniesz. Koszt 11,-

Kosciech
18-02-08, 22:10
jeśli olej wcieka do wnętrza aparatu, to na pewno przez ten uszczelniach o którym pisałem.