Zobacz pełną wersję : Wymiary oringu w aparacie zapłonowym>??
zna ktos ?? jeszcze jedno... koszt weza wodnego ktory wychodzi z chlodnicy do nagrzewnicy i gdzie mozna takie cos zalatwic ? z gory dzieki
skolopendra
17-02-08, 11:59
i gdzie mozna takie cos zalatwic ?
używka pewnie kilka dych,allegro lub dział giełda lub aso
a oring zapewne najprędzej się dowiesz jak go wymontujesz
Jeśli chodzi Ci o ten oring wewnętrzny aparatu zapłonowego to niestety nie dostaniesz takiego w oryginalnych wymiarach, przerabiałem ten problem. W Aso nie występuje wogóle taka część. Ja szukałem ze 3 miechy po różnych firmach produkujących różnego rodzaju uszczelniacze i nic. Problem jest tego typu, że ten oryginalny uszczelniacz jest w bardzo nietypowym wymiarze 22,5x12,5x5 i problem leży w tych 0,5 mm. Ja znalazłem uszczelniacz najbliższy wymiarami: 22,25 x 12,7 x 5 mm koszt chyba 7 pln. Wkleiłem go na silikon bo jest 0,25mm luźniejszy na zewnętrznej średnicy. wewnętrzna jest 0,2mm większa ale dość ciasno wchodzi wałek aparatu więc powinno wydać.
wielkie dzieki, to info bardzo mi sie przyda, jade wlasnie po uszczelke pod glowice :/ i po sama glowice ... mam nadzieje ze bedzie cala, czas ta hanie polatac bo cieknie z niej strasznie.. no i jeszcze ta uszczelke wydmuchalo ....
Według mnie to cieknie raczej ten gumowy oring, który bez problemu w ASO dostaniesz. Koszt 11,-
jeśli olej wcieka do wnętrza aparatu, to na pewno przez ten uszczelniach o którym pisałem.