PDA

Zobacz pełną wersję : Drażniące cykanie w audio

jamusial
01-08-13, 22:55
Witam,
Mam problem natury irytujacego cykania.
Nie mam pojecia co to. Myslalem ze glosnik z tylu. To nie on bo wymienilem na nowe. Myslalem ze moze subwoofer. Nie. Wymienilem na nowy.
Cykanie jest podczas uderzen basu. Moze ktos mial cos podobnego? Jutro bede rozbieral podloge w bagazniku. Moze cos tam lezy i wydaje taki dzwiek. Nie mam juz pomyslow :(

Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

rbkt666
02-08-13, 00:25
Przyłóż ucho bliżej głośnika i sprawdź czy stamtąd dochodzi to cykanie. To, że wymieniłeś głośniki nie znaczy, że to nie z nich pochodzi taki dźwięk, bo równie dobrze może być coś z radiem albo wzmaczniaczem (jeśli masz).

marwol
02-08-13, 06:53
A moze to kable? Podlacz swoje glosniki u kogos w aucie

Tapatalk

jamusial
05-08-13, 20:39
Te glosniki podlaczone sa pod raduo. Wlozylem inne radio jest to samo. Moze to byc cos.z.kablami?

Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Vicia
09-08-13, 00:23
Być może kabel jest gdzieś przerwany i robi zwarcie, dlatego Ci "cyka" ;) To cykanie jest w miare równych odstępach czasu czy nieregularnie?

Saiti
09-08-13, 12:44
ja miałem coś takiego wraz z piszczeniem (bardzo ciche turbo zależne od obrotów). Wymieniłem alternator i problem ustał ;)

Kloch
12-08-13, 14:13
Sprawdź kable głośnikowe czy jest przejście czy nie zrywa na chwilkę obwodu. A druga sprawa. Wygląda to trochę na końcówkę mocy w radiu tudzież polamane rca. :-)

jamusial
23-08-13, 19:17
Wiec, alternator ma ladowanie 14volt.
Na kablach nie ma spadkow. Ale dostalem jeszcze info ze moglem popieprzyc + z - i glosnik tak reaguje. Cykanie jest tylko gdy gra glosno :p jutro jade do warsztatu wiec przy okazji zamienie kabelki :)

Wysłane z mojego Smark-Fona za pomocą Tapatalk 2

jamusial
29-08-13, 21:14
Wiec przyczyna bylo zle podpiecie pod glosnik. Kto by pomyslal ze minus to czerwony kabelek.....

Wysłane z mojego Smark-Fona za pomocą Tapatalk 2