misiaaaq
31-07-13, 20:23
Hej,
Mam pewien problem.
niedawno spaliłem przez własną głupotę wiązkę w kabinie (idącą od pudła z bezpiecznikami do zegarów i radia).
no więc wszystko ładnie rozkręciłem i ściągnąłem wiązkę żeby obejrzeć.
Okazało się że potopiła się zbyt mocno więc poszukałem, poszperałem i zamówiłem u nas na forum.
Moja wersja to JHM-EG4 D15B2. ale wszyscy zapewniali mnie że wiązka jest taka sama.
Otóż okazuje się że nie jest.
Ma wtyczki takie same ale powtykane w nie kolory kabelków są różne.
Nie wiem od jakiego modelu dostałem wiązkę (na żadnej z wiązek nie widzę oznaczeń).
Po podłączeniu, hmmmm wszystko wydaje się że działa. Tylko że działa nie tak jak powinno
Mianowicie:
- Prędkościomierz robi teraz za Obrotomierz i na odwrót,
- nie działają mi kierunkowskazy (nie wiem czy ma to związek z tym ponieważ wiązka ta nie idzie do nich - ale bezpiecznik strzelił).
Wrzucam mały film z objawami: http://www.youtube.com/watch?v=VlN4VPboqX0
Miał ktoś kiedyś jakąś styczność z takim problemem?
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Michał
Mam pewien problem.
niedawno spaliłem przez własną głupotę wiązkę w kabinie (idącą od pudła z bezpiecznikami do zegarów i radia).
no więc wszystko ładnie rozkręciłem i ściągnąłem wiązkę żeby obejrzeć.
Okazało się że potopiła się zbyt mocno więc poszukałem, poszperałem i zamówiłem u nas na forum.
Moja wersja to JHM-EG4 D15B2. ale wszyscy zapewniali mnie że wiązka jest taka sama.
Otóż okazuje się że nie jest.
Ma wtyczki takie same ale powtykane w nie kolory kabelków są różne.
Nie wiem od jakiego modelu dostałem wiązkę (na żadnej z wiązek nie widzę oznaczeń).
Po podłączeniu, hmmmm wszystko wydaje się że działa. Tylko że działa nie tak jak powinno
Mianowicie:
- Prędkościomierz robi teraz za Obrotomierz i na odwrót,
- nie działają mi kierunkowskazy (nie wiem czy ma to związek z tym ponieważ wiązka ta nie idzie do nich - ale bezpiecznik strzelił).
Wrzucam mały film z objawami: http://www.youtube.com/watch?v=VlN4VPboqX0
Miał ktoś kiedyś jakąś styczność z takim problemem?
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Michał