Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Klepanie Sprężyn ?

Geez
02-02-08, 21:32
Panowie , drogą oszczędzania na Swapik chciałbym zrobic troszke gleby nie inwestując w nowe zawieszenie

Niedaleko mniejest jakis gosc co sklepuje sprezyny i ma w tym wprawe ...

Jakie sa wady sklepania sprezyn o ile wogole sa jakies ?

Lcfr
02-02-08, 22:09
krótko:
jeździj na seryjnym zawieszeniu i zbieraj kase
potem zmień na coś konkretnego.
w ten sposób nie oszdzędzaj.............

!markos
02-02-08, 23:04
jakis gosc co sklepujeto podjedz do niego niech cie klepnie.. ale sprezyn to mu nie dawaj..

woPo
03-02-08, 00:35
Jak Ci życie jeszcze miłe to albo zmieniasz zawias na jakiś konkret albo nie robisz nic.
Sklepywanie, ścinanie, ściąganie itd to było dobre w Polonezach

Geez
03-02-08, 06:45
ok Panowie , szanuje Wasze posty i wiedzę na ten temat ,

ale poproszę jakis argument jeżeli można , dlaczego nie ? :agent:

Rikoo
03-02-08, 09:06
Geez,

stac cie na swap a na sprezyny nie

jak co mam komplet sprezyn i oddam ci na raty :d

Łukasz81
03-02-08, 11:02
Geez,

stac cie na swap a na sprezyny nie

jak co mam komplet sprezyn i oddam ci na raty :d

witam podepnę się pod temat.
ile chcesz za te sprężynki i o ile obniżają ??? podejdą do qpy V grn. ??? pozdro.

Rikoo
03-02-08, 11:03
wystarczy troche poszukac

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=43925

!markos
03-02-08, 12:08
dlaczego nie ?bo poniewaz

ps.
jakby jakis moderator nie dostrzegl, to byla kolejna arogancka i chamska odpowiedz w moim stylu :rolf12:

Geez
03-02-08, 13:53
Nadal sie nie dowiedzialem jakie sa minusy sklepania sprezyn ;)

Rikoo - o ile obniżają te co chcesz sprzedac ?

Pati
03-02-08, 13:58
bo poza tym ze beda nizsze to nie beda twardsze tak jak to jest w przypadku sprezyn przewidzianych jako obnizajace. auto bedzie sie tak samo uginalo, ale bedzie zaczynalo ugiecie te np. 3-4 cm nizej.

markos - zamiast byc chamski i arogancki mogles po prostu odpowiedziec na zadane pytanie :box: :d

civicmag2
03-02-08, 13:58
bo straca swoje parametry , nawet nie masz pewnosci czy podczas jazdy ci jakas nie peknie.

!markos
03-02-08, 14:01
niee nooo napewno nie peknie, przeciez oni je jakos porzondnie hartujom :)

woPo
03-02-08, 14:04
ok Panowie , szanuje Wasze posty i wiedzę na ten temat ,

ale poproszę jakis argument jeżeli można , dlaczego nie ? :agent:

Dlatego, że każda ingerencja w sprężyne skracaj jej żywotność i narusza konstrukcje i jej właściwości. Sportowe (obniżające) sprężyny są robione specialnie do tego celu, są niższe, twardsze i przewidziane do unoszenia danej masy auta. Najlepiej to utnij sobie ze 2 zwoje tylko nie miej pretensji jak Ci coś strzeli w zawieszeniu i wlecisz na drzewo albo do rowu :/

civicmag2
03-02-08, 14:13
niee nooo napewno nie peknie, przeciez oni je jakos porzondnie hartujom saiadowi pekla , wlasnie od takiego kombinowania w lanosie , z tych oszczednosci , teraz dokupil jedna ze szrotu , mechanik to wyl jak to zobaczyl

Geez
03-02-08, 17:12
!markos nie nabijaj się żartownisiu :agent:

zrozumiałem co napisaliscie ...

jedno mnie martwi ze moze peknac ...

to ze auto bedzie tak samo sie uginac i nie bedzie twarde to wiem , nie chce osiagnac twardego zawieszenia tylko chcialbym uzyskac optyczny efekt

dlatego nie chce oryginalnych niskich i twardszych sprezyn , moim zdaniem auto bedzie za twarde wtedy , apropos nie jezdze na torze w Poznaniu i Słomczynie :aloha:

auta uzywam na codzien do przemieszczania sie , dlatego intersuje mnie w wymiarze zawieszenia optyka

sa jakies sprezyny obnizające ktore nie utwardzają bardzo auta ?

damios
03-02-08, 17:25
Poszukaj eibacha

Romi
03-02-08, 17:30
a mogłbys mi wytłumaczyc na czym polega ta technologoa pt: "sklepanie sprężyn"?? bo naprawde wiele widzialem i słyszalem ale conajmniej mi sie to kojazy z technologia NASA(bez szyderki)

tieesto
03-02-08, 17:31
przy takich zaklepanych sprężynach i planach włożenia h22 nie wróże Ci różanej przyszłości.
Ja kombinowałem po taności i na zdrowie mi to nie wyszło! kup jakieś sprężny do max -30mm i komfortu nie stracisz a i wygląd będzie lepszy.

P.S
Nie kupuj allegrowych JAMEXów, obniżają inaczej niż podają i są twardawe!

woPo
03-02-08, 19:20
Eibachy do EJ9 masz za 599 zł.

Geez
03-02-08, 21:20
Romi - dokładnie to sam nie wiem , jakis gosc w Komorowie to robi wiesz w garażu i pare moich znajomych to robilo , wydaje mi sie ze on je ściska jakąś "ściskarką" :aloha: na jakis czas , nie wiem jakos moze to najpierw mierzy , hehe nie wiem , myslalem ze ktos z Was mial z tym kontakt :d

woPo - chyba sie jednak skusze na te Eibachy :d a Eibachy sa bardzo twarde ?

damios
03-02-08, 21:36
woPo - chyba sie jednak skusze na te Eibachy :d a Eibachy sa bardzo twarde ?
W porownaniu do innych calkiem miekkie

Geez
04-02-08, 08:48
Daimos -dzieki za info

woPo - masz jakis link z tymi Eibachami za 599zł , bo ja mam same po ponad 800zł :)

woPo
04-02-08, 13:00
Łap:

http://www.czescionline.pl/tuning.php?szczegoly=1&marka=11&szukaj_rodzaj_id=286&szukaj=2&cur_page=1&post_czesc_id=19030

nelq
04-02-08, 13:21
Do do wszelkiego klepania, ściągania, skracania itp. był iedawno całkiem długi temat z wyjaśnieniami czemu nie należy tego robić.

Geez
06-02-08, 11:02
nelq - to napisz przynajmniej pare zdan , kazdy sie nauczy czegos :)

!markos
06-02-08, 13:17
napisz przynajmniej pare zdana moze bys tak uruchomil w koncu wyszukiwarke..

nelq
06-02-08, 14:06
nelq - to napisz przynajmniej pare zdan , kazdy sie nauczy czegos
Po co mam przepisywać coś, co było już powiedziane :bicie:
Poszukaj, a znajdziesz co najmniej kilka tematów :szukaj: :zasady:

Geez
06-02-08, 14:28
ok , to poszukam , dziekówka ze wszelakie wypowiedzi , :)