Zobacz pełną wersję : Klepanie Sprężyn ?
Panowie , drogą oszczędzania na Swapik chciałbym zrobic troszke gleby nie inwestując w nowe zawieszenie
Niedaleko mniejest jakis gosc co sklepuje sprezyny i ma w tym wprawe ...
Jakie sa wady sklepania sprezyn o ile wogole sa jakies ?
krótko:
jeździj na seryjnym zawieszeniu i zbieraj kase
potem zmień na coś konkretnego.
w ten sposób nie oszdzędzaj.............
jakis gosc co sklepujeto podjedz do niego niech cie klepnie.. ale sprezyn to mu nie dawaj..
Jak Ci życie jeszcze miłe to albo zmieniasz zawias na jakiś konkret albo nie robisz nic.
Sklepywanie, ścinanie, ściąganie itd to było dobre w Polonezach
ok Panowie , szanuje Wasze posty i wiedzę na ten temat ,
ale poproszę jakis argument jeżeli można , dlaczego nie ? :agent:
Geez,
stac cie na swap a na sprezyny nie
jak co mam komplet sprezyn i oddam ci na raty :d
Geez,
stac cie na swap a na sprezyny nie
jak co mam komplet sprezyn i oddam ci na raty :d
witam podepnę się pod temat.
ile chcesz za te sprężynki i o ile obniżają ??? podejdą do qpy V grn. ??? pozdro.
wystarczy troche poszukac
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=43925
dlaczego nie ?bo poniewaz
ps.
jakby jakis moderator nie dostrzegl, to byla kolejna arogancka i chamska odpowiedz w moim stylu :rolf12:
Nadal sie nie dowiedzialem jakie sa minusy sklepania sprezyn ;)
Rikoo - o ile obniżają te co chcesz sprzedac ?
bo poza tym ze beda nizsze to nie beda twardsze tak jak to jest w przypadku sprezyn przewidzianych jako obnizajace. auto bedzie sie tak samo uginalo, ale bedzie zaczynalo ugiecie te np. 3-4 cm nizej.
markos - zamiast byc chamski i arogancki mogles po prostu odpowiedziec na zadane pytanie :box: :d
bo straca swoje parametry , nawet nie masz pewnosci czy podczas jazdy ci jakas nie peknie.
niee nooo napewno nie peknie, przeciez oni je jakos porzondnie hartujom :)
ok Panowie , szanuje Wasze posty i wiedzę na ten temat ,
ale poproszę jakis argument jeżeli można , dlaczego nie ? :agent:
Dlatego, że każda ingerencja w sprężyne skracaj jej żywotność i narusza konstrukcje i jej właściwości. Sportowe (obniżające) sprężyny są robione specialnie do tego celu, są niższe, twardsze i przewidziane do unoszenia danej masy auta. Najlepiej to utnij sobie ze 2 zwoje tylko nie miej pretensji jak Ci coś strzeli w zawieszeniu i wlecisz na drzewo albo do rowu :/
niee nooo napewno nie peknie, przeciez oni je jakos porzondnie hartujom saiadowi pekla , wlasnie od takiego kombinowania w lanosie , z tych oszczednosci , teraz dokupil jedna ze szrotu , mechanik to wyl jak to zobaczyl
!markos nie nabijaj się żartownisiu :agent:
zrozumiałem co napisaliscie ...
jedno mnie martwi ze moze peknac ...
to ze auto bedzie tak samo sie uginac i nie bedzie twarde to wiem , nie chce osiagnac twardego zawieszenia tylko chcialbym uzyskac optyczny efekt
dlatego nie chce oryginalnych niskich i twardszych sprezyn , moim zdaniem auto bedzie za twarde wtedy , apropos nie jezdze na torze w Poznaniu i Słomczynie :aloha:
auta uzywam na codzien do przemieszczania sie , dlatego intersuje mnie w wymiarze zawieszenia optyka
sa jakies sprezyny obnizające ktore nie utwardzają bardzo auta ?
a mogłbys mi wytłumaczyc na czym polega ta technologoa pt: "sklepanie sprężyn"?? bo naprawde wiele widzialem i słyszalem ale conajmniej mi sie to kojazy z technologia NASA(bez szyderki)
przy takich zaklepanych sprężynach i planach włożenia h22 nie wróże Ci różanej przyszłości.
Ja kombinowałem po taności i na zdrowie mi to nie wyszło! kup jakieś sprężny do max -30mm i komfortu nie stracisz a i wygląd będzie lepszy.
P.S
Nie kupuj allegrowych JAMEXów, obniżają inaczej niż podają i są twardawe!
Eibachy do EJ9 masz za 599 zł.
Romi - dokładnie to sam nie wiem , jakis gosc w Komorowie to robi wiesz w garażu i pare moich znajomych to robilo , wydaje mi sie ze on je ściska jakąś "ściskarką" :aloha: na jakis czas , nie wiem jakos moze to najpierw mierzy , hehe nie wiem , myslalem ze ktos z Was mial z tym kontakt :d
woPo - chyba sie jednak skusze na te Eibachy :d a Eibachy sa bardzo twarde ?
woPo - chyba sie jednak skusze na te Eibachy :d a Eibachy sa bardzo twarde ?
W porownaniu do innych calkiem miekkie
Daimos -dzieki za info
woPo - masz jakis link z tymi Eibachami za 599zł , bo ja mam same po ponad 800zł :)
Łap:
http://www.czescionline.pl/tuning.php?szczegoly=1&marka=11&szukaj_rodzaj_id=286&szukaj=2&cur_page=1&post_czesc_id=19030
Do do wszelkiego klepania, ściągania, skracania itp. był iedawno całkiem długi temat z wyjaśnieniami czemu nie należy tego robić.
nelq - to napisz przynajmniej pare zdan , kazdy sie nauczy czegos :)
napisz przynajmniej pare zdana moze bys tak uruchomil w koncu wyszukiwarke..
nelq - to napisz przynajmniej pare zdan , kazdy sie nauczy czegos
Po co mam przepisywać coś, co było już powiedziane :bicie:
Poszukaj, a znajdziesz co najmniej kilka tematów :szukaj: :zasady:
ok , to poszukam , dziekówka ze wszelakie wypowiedzi , :)