Zobacz pełną wersję : d16y7 minime d16z6
szybkie pytanko posiadam kompletny zestaw z z6 glowica kolektor aparat zaplonowy i wiązke od d16z6 pytanko starczy tylko przezucic wiazke czy cos jeszcze trzeba kombinowac i co z immo? szukałem na necie nie za wiele info znalazlem na temat y7 i z6 wszyscy mowia zeby pakowac y8 ja mam wszystko skompletowane tylko zastanawia mnie ta wiązka pozdro
Potrzebujesz kompa p28. I problem z immo rozwiazany
wszystko jest czyli tylko wkladac i jezdzic :)
Muzyk-Grzes
27-06-13, 18:28
Ja mam D16Z6 na bloku Y7 ,jest trochę dłubania w elektryce bo musisz zmienić ODB2a na ODB1 . Śruby głowicy Y7 są krótsze niż np: z D13B2 i dlatego ja założyłem te dłuższe ze starszych silników D serii . Śruby oryginalne z D16Z6 są nominalnie większe od Y7 więc nie podejdą.
no to juz sie pogubiłem, skoro mam kompletna wiązke i ecu z z6 to co tam dłubać trzeba a o szpilkach niewiedziałem cos mi sie jeszcze obiło o uszy ze moze przelewac na kompie p28
Muzyk-Grzes
28-06-13, 17:58
A którą masz wiązkę? Silnikową czy kabinowo- silnikową? Z resztą ja zrobiłem tak ,wyciełem wtyczki z ECU Y7 i podlutowałem w to miejsce wtyczki ODB1 pod kompa P28 (brakujące kable dołożyłem)a w wiązce silnikowej pozamieniałem wtyczki na te pasujące do kolektora i głowicy Z6. Można też wymienić obie kompletne wiązki na Z6 ,ale z tego co pamiętam to i tak część wiązki kabinowo-silnikowej trzeba będzie połączyć z obecnie istniejącą.
Więcej na ten temat znajdziesz w temacie Maxoffa "D13B2->B7 co może być jeszcze potrzebne" tam są całe schematy elektryczne Z6.