PDA

Zobacz pełną wersję : Zacinający sie pedał gazu...

munio
17-01-08, 21:12
Witam.Czy ma ktos może taki problem-przy ruszaniu bedał gazu zacina sie trzeba mozcniej naciskac na gaz co jest bardzo denerwujące w jezdzie po miescie.Czy problem tkwi w lince??Pozdrawiam i z góry dziekuje za podpowedzi.

karpik85
18-01-08, 00:04
linka albo przepustnica

Lcfr
18-01-08, 00:17
linka albo przepustnica
nasmarowac obie i będzie ok (linke i mechanizm przepustnicy)

Coke
20-08-08, 20:40
ja mam inny kłopot, jak mocno wcisne gaz np w podłoge to z pewnym opóźnieniem mi pedał odbija do neutralnej pozycji. Ale to nie przeszkadzało w jeździe aż do dziś jak zaklinował się w podlodze całkiem, obroty odcinało co ułamek sekundy i cały czas były na 7500 rpm, po przejechaniu ze 150 metrów pedał znów powrócił do normalnej pozycji - co może być tego przyczyną?

a żeby nie odkopywać drugiego wątka to wymieniali mi cały rozrząd i rolki a mimo to coś piszczy z tamtych okolic......, nie chce wchodzić bieg wsteczny mimo ze nowy olej MTF czy jakoś tak w skrzyni.

szubri
01-02-09, 17:45
Mam ten sam problem w modelu 5D VI generacji, silnik d14a5, niestety nie mam pojęcia co to może być. W moim przypadku to raczej nie jest linka.

taz666
01-02-09, 23:31
ja mam inny kłopot, jak mocno wcisne gaz np w podłoge to z pewnym opóźnieniem mi pedał odbija do neutralnej pozycji. Ale to nie przeszkadzało w jeździe aż do dziś jak zaklinował się w podlodze całkiem, obroty odcinało co ułamek sekundy i cały czas były na 7500 rpm, po przejechaniu ze 150 metrów pedał znów powrócił do normalnej pozycji - co może być tego przyczyną?

a żeby nie odkopywać drugiego wątka to wymieniali mi cały rozrząd i rolki a mimo to coś piszczy z tamtych okolic......, nie chce wchodzić bieg wsteczny mimo ze nowy olej MTF czy jakoś tak w skrzyni.

Dokładnie to samo co u kolegi: na 90% linka. Miałem tak w MB6, zacinało się i pooowoliii odbijało.

maly5135
03-02-09, 00:28
miałem tak niedawno w d16z6... mechanik wyczyscił mi przepustnice i teraz wszytko smiga jak należy