PDA

Zobacz pełną wersję : Pasowanie dokladek z VTi do przedlifta

anticorr
12-06-13, 11:02
Drodzy koledzy prosze powiedzcie mi jak to jest bo w sumie nie dowiedziel sie. Przednia dokladka wiadomo nie pasuje do przedlifta, ale ja jest z progami od vti i z tylnia dokladka? Pasuje p&p czy nie..?

Wysłane z mojego XT910

reXio
12-06-13, 11:29
Progi p&p, tyl i przod nie.

anticorr
12-06-13, 17:46
Progi p&p, tyl i przod nie.
Ok. spoko tak właśnie coś pamiętałem, szkoda że chociaż ten tylni nie podchodzi... No nic to szukam progów.

kamil39
13-06-13, 09:11
A na przod jest jakas dokladka co pasuje ? i nie kosztuje majatku /?

rafalluto
13-06-13, 21:18
Kamil, owszem jest dokładka przedliftowa, ale jest to przedmiot dość deficytowy, a co za tym idzie cena jest zaporowa... ostatnio Mike znalazł na alledrogo coś koło 400-450 zł. Szybko ktoś to łyknął. Niemniej jednak marzę o niej i będę to miał, oczywiście jak się trafi, a z tym dość ciężko ^^

anticorr
15-06-13, 13:30
Eee tam pierdo.... po chu kupować OEM dokladke za kupe kas, ja mam z alledrogi laminat idealnie spasowany, jakościowo tez dobry bo juz troche ja mam, i za owiele mniejsza kase. Inna kwestia jest tylna dokladka ktorej nigdzie nie ma i z laminatu tez nikt nie robi..

Wysłane z mojego XT910

rafalluto
15-06-13, 14:20
dla mnie może być i laminat... nawet lepiej, na kasie nie śpię :) Na tamtej aukcji za 400 pln był tył i przód
http://allegro.pl/dokladka-przod-i-tyl-civic-5d-1995-97-oryginal-i3244705046.html

apropo
czy kupiłeś taką ? :
http://allegro.pl/honda-civic-5d-dokladka-zderzaka-przedniego-i3307253095.html

Son - Goku
15-06-13, 16:56
Można zakupić dokładkę od 6 gena polift.

Typer.

rafalluto
16-06-13, 08:12
i spasuje pod naszego przedlifta bez problemu od TypeR ?

Gekon08
16-06-13, 11:20
Można zakupić dokładkę od 6 gena polift.

Typer.

Masz gdzieś fotkę jak to leży? :)

rafalluto
17-06-13, 17:31
x2

PaTrYk93-p2
17-06-13, 17:44
a z niewielkimi przeróbkami zderzaka nie podejdą dokładki z VTI na zderzak?

Są firmy które robią na zamówienie rzeczy z Laminatu, problem jest w tym że nie zrobią 2-3 kompletów, tylko kilkanaście żeby im się to opłacało. Wiadomo muszą forme zrobic itp a to wszystko kosztuje.
No i oczywiście musieli by miec jakiś wzór.
Przymierzał ktoś dokładke od VTI do przedlifta? Całkiem nie pasuje czy tylko na dole? Pewnie jakaś firma dała by rade przerobić.

Np. Koledzy z forum o Civic Ep, robili MUGENowskie lotki na zamówienie i gościu zrobił takie przeróbki jakie chcieli, wiec nie powinno być problemu z taką dokładką =D

anticorr
17-06-13, 18:44
a z niewielkimi przeróbkami zderzaka nie podejdą dokładki z VTI na zderzak?

Są firmy które robią na zamówienie rzeczy z Laminatu, problem jest w tym że nie zrobią 2-3 kompletów, tylko kilkanaście żeby im się to opłacało. Wiadomo muszą forme zrobic itp a to wszystko kosztuje.
No i oczywiście musieli by miec jakiś wzór.
Przymierzał ktoś dokładke od VTI do przedlifta? Całkiem nie pasuje czy tylko na dole? Pewnie jakaś firma dała by rade przerobić.

Np. Koledzy z forum o Civic Ep, robili MUGENowskie lotki na zamówienie i gościu zrobił takie przeróbki jakie chcieli, wiec nie powinno być problemu z taką dokładką =D
Jak najbardziej pomysł dobry, wręcz znakomity, temat już był wałkowany x-razy, niestety na jakąkolwiek kopię nie było za bardzo chętnych przedliftowców, udało się tylko właśnie z tą przednią... A co dopiero z jeszcze kombinowaniem i przeróbkami innej dokładki... Niestety trzeba samemu coś rzeźbić i dopasowywać:)

rafalluto
17-06-13, 18:50
Ja bym się pisał na komplet przód - tył, o ile skołujemy dokładki na formę, co graniczy z cudem. Potrzebujemy też kogoś kto to ogarnie. Ja odpadam bo praca, dom, rodzina, wiecie ocb.

edit:
Dokładnie temat był już przerabiany. Kiepsko z formą, a szkoda bo kilku chętnych by się pewnie znalazło :)

PaTrYk93-p2
17-06-13, 18:57
Teoretycznie z zrobieniem przedniej dokładki do przedlifta nie był by problem.
Wystarczy kupić dokładkę z Allegro na wzór (później ją odesłać żeby zwrócili pieniądze, Chyba że ktoś będzie w stanie pożyczyć) dopasować do zderzaka przedlifta i zobaczyć w których miejscach nie pasuje,odstaje, trzeba przerobić.
Wysłać tą dokładkę do firmy zajmującej się laminatami z dokładnym opisem(szkicem) które miejsca jak przerobić i zrobią bez problemu. identycznie robili ze wspomniana przeze mnie lotkę MUGENa do civic EP.
Problem w tym że trzeba mieć sporo chętnych i uzbroić się w conajmniej 300zł jak nie więcej (zależnie od ilości chętnych)

Co do dokładki tylnej, nie wiem czy warto kombinować z nową dokładką. Nie jest prościej zmienić zderzak na poliftowy i wtedy kupić dokładkę? Tylny zderzak powinien pasowac P&P ale mogę się mylić. A jak nie pasuje P&P to pewnie z niewielkimi przeróbkami będzie pasować a takowy zderzak jest za niewielkie pieniądze na Allegro.
Bo niestety SWAP przodu na poliftowy wyjdzie ok 1000zł ( tak mi sie wydaje, światła,zderzak,błotniki,pas przedni,maska...) wiec gra nie warta zachodu, przynajmniej dla co poniektórych z ograniczonym budżetem.

Powiem szczerze że bardziej podoba mi się przód przedlifta i będe kombinować z nim coś. Ja bym był w stanie ogarnąć temat ale dopiero w sierpniu, co nie przeszkadza w znalezieniu ewentualnych chętnych wcześniej i może kogoś kto byłby w stanie pożyczyć dokładkę.
Tylko żeby nie była tak że zadeklaruje się 20 osób a wezmą tylko 2 czy 3...

rafalluto
17-06-13, 21:09
Jak pisałem jestem za. Słuchaj z tego co widzę dokładka przód to nie problem... gorzej jest z tylną dokładką. W sumie to osobiście nie mam ani warunków, ani czasu by bawić się w zmienianie na polift i rzeźbienie w zderzaku, za to z chęcią wyłożył bym sianko na gotowe elementy. Zostaje nam też polowanie na dokładki OEM

PaTrYk93-p2
17-06-13, 21:29
Co do rzeźbienia w zderzaku to chyba nas nie ominie. W przedliftach na samym dole zderzaków jest takie śmieszne zgrubienie, które będzie przeszkadzać w zamontowaniu takowej dokładki,(z przodu może nie aż tak ale z tyłu na pewno) wiec podejrzewam że trzeba będzie się jej pozbyć(lub przypiłować) co nie będzie problemem. (szlifierka+cienka tarcza i wio ) a dokładka i tak to zakryje ...
Zobaczę jak będe stać finansowo w Lipcu czy jakiś koszta nowe mi nie wyjdą to może skusze się na takową dokładke i będe kombinować czy da sie coś zrobić, potem będziemy myśleć ewentualnie nad jakąś firmą która zrobi dla nas takowe dokładki.

Te OEMowe dokładki nie podobaja mi sie.

anticorr
17-06-13, 21:29
Tylko żeby nie była tak że zadeklaruje się 20 osób a wezmą tylko 2 czy 3...
Było już to i udało się zrobić dokładkę przód, ta co właśnie na allegro jest, ale chętnych się zrobiło finalnie kilku(fakt chyba z 2miesiace czekaliśmy) A pytałem się o dokładkę tylną bo mieli kiedyś w ofercie, ale powiedział mi że nie mają już na stanie i nie mają formy, a indywidualnie tylko dla mnie to nie opłaca im się wcale. Ale w sumie zapytam się od ilu osób udało by im się ją zrobić i jak cenowo by było... Już piszę e-maila:)
Dobra napisałem meila do typka, zobaczymy co odpisze... Oczywiście w gre by musiało wejść min. 10-15 na 100%pewnych osób które by wpłaciły zaliczkę..:)

PaTrYk93-p2
17-06-13, 21:36
Było już to i udało się zrobić dokładkę przód, ta co właśnie na allegro jest

Z twojej wypowiedzi wynika ,że jest dokładka przednia na Allegro do przedlifta?

Ja chce takie dokładki "zaadaptować" do przedlifta:
http://allegro.pl/honda-civic-95-00-vti-s-dokladka-zderzaka-przod-i3285775004.html
http://allegro.pl/honda-civic-97-00-vti-s-dokladka-zderzaka-tyl-i3287722072.html

bo to jest mega brzydkie:
http://allegro.pl/honda-civic-5d-dokladka-zderzaka-przedniego-i3331620285.html

anticorr
17-06-13, 21:53
bo to jest mega brzydkie:
http://allegro.pl/honda-civic-5d-dok...331620285.html
Sorrry ****a ale ja już nie wiem co Ty kolego oczekujesz, pytałeś się o dokładkę OEM do przedlifta i piszesz teraz że jest ona brzydka,hmm.. niestety ale inne do przedlifta nie wychodziły, więc Tobie pozostaje tylko rzeźbienie z innych.. Zresztą brzydka, u mnie leży bardzo zacnie i meega mi się podoba:D
Edit..
Dobra doczytał post wyżej że oczekujesz czegoś zupełnie innego niż OEM, to rzeźb i czekam na jakiś efekt finalny:)

PaTrYk93-p2
17-06-13, 22:05
Sorrry ****a ale ja już nie wiem co Ty kolego oczekujesz, pytałeś się o dokładkę OEM do przedlifta

Nie przypominam sobie żebym wspominał że chcę OEMową dokładke =D
Nazwa tematu jest Dokładka VTI =D

to rzeźb i czekam na jakiś efekt finalny
No właśnie chce to ogarnąć, szukam czegoś podobnego u wujka google w grafice, ale co poniektóre są z kosmosu ;0

rafalluto
18-06-13, 20:45
a dla mnie podoba się taka OEM :) i z chęcią chciałbym znaleźć też tył :)