Zobacz pełną wersję : Pasowanie dokladek z VTi do przedlifta
Drodzy koledzy prosze powiedzcie mi jak to jest bo w sumie nie dowiedziel sie. Przednia dokladka wiadomo nie pasuje do przedlifta, ale ja jest z progami od vti i z tylnia dokladka? Pasuje p&p czy nie..?
Wysłane z mojego XT910
Progi p&p, tyl i przod nie.
Progi p&p, tyl i przod nie.
Ok. spoko tak właśnie coś pamiętałem, szkoda że chociaż ten tylni nie podchodzi... No nic to szukam progów.
A na przod jest jakas dokladka co pasuje ? i nie kosztuje majatku /?
Kamil, owszem jest dokładka przedliftowa, ale jest to przedmiot dość deficytowy, a co za tym idzie cena jest zaporowa... ostatnio Mike znalazł na alledrogo coś koło 400-450 zł. Szybko ktoś to łyknął. Niemniej jednak marzę o niej i będę to miał, oczywiście jak się trafi, a z tym dość ciężko ^^
Eee tam pierdo.... po chu kupować OEM dokladke za kupe kas, ja mam z alledrogi laminat idealnie spasowany, jakościowo tez dobry bo juz troche ja mam, i za owiele mniejsza kase. Inna kwestia jest tylna dokladka ktorej nigdzie nie ma i z laminatu tez nikt nie robi..
Wysłane z mojego XT910
dla mnie może być i laminat... nawet lepiej, na kasie nie śpię :) Na tamtej aukcji za 400 pln był tył i przód
http://allegro.pl/dokladka-przod-i-tyl-civic-5d-1995-97-oryginal-i3244705046.html
apropo
czy kupiłeś taką ? :
http://allegro.pl/honda-civic-5d-dokladka-zderzaka-przedniego-i3307253095.html
Son - Goku
15-06-13, 16:56
Można zakupić dokładkę od 6 gena polift.
Typer.
i spasuje pod naszego przedlifta bez problemu od TypeR ?
Można zakupić dokładkę od 6 gena polift.
Typer.
Masz gdzieś fotkę jak to leży? :)
PaTrYk93-p2
17-06-13, 17:44
a z niewielkimi przeróbkami zderzaka nie podejdą dokładki z VTI na zderzak?
Są firmy które robią na zamówienie rzeczy z Laminatu, problem jest w tym że nie zrobią 2-3 kompletów, tylko kilkanaście żeby im się to opłacało. Wiadomo muszą forme zrobic itp a to wszystko kosztuje.
No i oczywiście musieli by miec jakiś wzór.
Przymierzał ktoś dokładke od VTI do przedlifta? Całkiem nie pasuje czy tylko na dole? Pewnie jakaś firma dała by rade przerobić.
Np. Koledzy z forum o Civic Ep, robili MUGENowskie lotki na zamówienie i gościu zrobił takie przeróbki jakie chcieli, wiec nie powinno być problemu z taką dokładką =D
a z niewielkimi przeróbkami zderzaka nie podejdą dokładki z VTI na zderzak?
Są firmy które robią na zamówienie rzeczy z Laminatu, problem jest w tym że nie zrobią 2-3 kompletów, tylko kilkanaście żeby im się to opłacało. Wiadomo muszą forme zrobic itp a to wszystko kosztuje.
No i oczywiście musieli by miec jakiś wzór.
Przymierzał ktoś dokładke od VTI do przedlifta? Całkiem nie pasuje czy tylko na dole? Pewnie jakaś firma dała by rade przerobić.
Np. Koledzy z forum o Civic Ep, robili MUGENowskie lotki na zamówienie i gościu zrobił takie przeróbki jakie chcieli, wiec nie powinno być problemu z taką dokładką =D
Jak najbardziej pomysł dobry, wręcz znakomity, temat już był wałkowany x-razy, niestety na jakąkolwiek kopię nie było za bardzo chętnych przedliftowców, udało się tylko właśnie z tą przednią... A co dopiero z jeszcze kombinowaniem i przeróbkami innej dokładki... Niestety trzeba samemu coś rzeźbić i dopasowywać:)
Ja bym się pisał na komplet przód - tył, o ile skołujemy dokładki na formę, co graniczy z cudem. Potrzebujemy też kogoś kto to ogarnie. Ja odpadam bo praca, dom, rodzina, wiecie ocb.
edit:
Dokładnie temat był już przerabiany. Kiepsko z formą, a szkoda bo kilku chętnych by się pewnie znalazło :)
PaTrYk93-p2
17-06-13, 18:57
Teoretycznie z zrobieniem przedniej dokładki do przedlifta nie był by problem.
Wystarczy kupić dokładkę z Allegro na wzór (później ją odesłać żeby zwrócili pieniądze, Chyba że ktoś będzie w stanie pożyczyć) dopasować do zderzaka przedlifta i zobaczyć w których miejscach nie pasuje,odstaje, trzeba przerobić.
Wysłać tą dokładkę do firmy zajmującej się laminatami z dokładnym opisem(szkicem) które miejsca jak przerobić i zrobią bez problemu. identycznie robili ze wspomniana przeze mnie lotkę MUGENa do civic EP.
Problem w tym że trzeba mieć sporo chętnych i uzbroić się w conajmniej 300zł jak nie więcej (zależnie od ilości chętnych)
Co do dokładki tylnej, nie wiem czy warto kombinować z nową dokładką. Nie jest prościej zmienić zderzak na poliftowy i wtedy kupić dokładkę? Tylny zderzak powinien pasowac P&P ale mogę się mylić. A jak nie pasuje P&P to pewnie z niewielkimi przeróbkami będzie pasować a takowy zderzak jest za niewielkie pieniądze na Allegro.
Bo niestety SWAP przodu na poliftowy wyjdzie ok 1000zł ( tak mi sie wydaje, światła,zderzak,błotniki,pas przedni,maska...) wiec gra nie warta zachodu, przynajmniej dla co poniektórych z ograniczonym budżetem.
Powiem szczerze że bardziej podoba mi się przód przedlifta i będe kombinować z nim coś. Ja bym był w stanie ogarnąć temat ale dopiero w sierpniu, co nie przeszkadza w znalezieniu ewentualnych chętnych wcześniej i może kogoś kto byłby w stanie pożyczyć dokładkę.
Tylko żeby nie była tak że zadeklaruje się 20 osób a wezmą tylko 2 czy 3...
Jak pisałem jestem za. Słuchaj z tego co widzę dokładka przód to nie problem... gorzej jest z tylną dokładką. W sumie to osobiście nie mam ani warunków, ani czasu by bawić się w zmienianie na polift i rzeźbienie w zderzaku, za to z chęcią wyłożył bym sianko na gotowe elementy. Zostaje nam też polowanie na dokładki OEM
PaTrYk93-p2
17-06-13, 21:29
Co do rzeźbienia w zderzaku to chyba nas nie ominie. W przedliftach na samym dole zderzaków jest takie śmieszne zgrubienie, które będzie przeszkadzać w zamontowaniu takowej dokładki,(z przodu może nie aż tak ale z tyłu na pewno) wiec podejrzewam że trzeba będzie się jej pozbyć(lub przypiłować) co nie będzie problemem. (szlifierka+cienka tarcza i wio ) a dokładka i tak to zakryje ...
Zobaczę jak będe stać finansowo w Lipcu czy jakiś koszta nowe mi nie wyjdą to może skusze się na takową dokładke i będe kombinować czy da sie coś zrobić, potem będziemy myśleć ewentualnie nad jakąś firmą która zrobi dla nas takowe dokładki.
Te OEMowe dokładki nie podobaja mi sie.
Tylko żeby nie była tak że zadeklaruje się 20 osób a wezmą tylko 2 czy 3...
Było już to i udało się zrobić dokładkę przód, ta co właśnie na allegro jest, ale chętnych się zrobiło finalnie kilku(fakt chyba z 2miesiace czekaliśmy) A pytałem się o dokładkę tylną bo mieli kiedyś w ofercie, ale powiedział mi że nie mają już na stanie i nie mają formy, a indywidualnie tylko dla mnie to nie opłaca im się wcale. Ale w sumie zapytam się od ilu osób udało by im się ją zrobić i jak cenowo by było... Już piszę e-maila:)
Dobra napisałem meila do typka, zobaczymy co odpisze... Oczywiście w gre by musiało wejść min. 10-15 na 100%pewnych osób które by wpłaciły zaliczkę..:)
PaTrYk93-p2
17-06-13, 21:36
Było już to i udało się zrobić dokładkę przód, ta co właśnie na allegro jest
Z twojej wypowiedzi wynika ,że jest dokładka przednia na Allegro do przedlifta?
Ja chce takie dokładki "zaadaptować" do przedlifta:
http://allegro.pl/honda-civic-95-00-vti-s-dokladka-zderzaka-przod-i3285775004.html
http://allegro.pl/honda-civic-97-00-vti-s-dokladka-zderzaka-tyl-i3287722072.html
bo to jest mega brzydkie:
http://allegro.pl/honda-civic-5d-dokladka-zderzaka-przedniego-i3331620285.html
bo to jest mega brzydkie:
http://allegro.pl/honda-civic-5d-dok...331620285.html
Sorrry ****a ale ja już nie wiem co Ty kolego oczekujesz, pytałeś się o dokładkę OEM do przedlifta i piszesz teraz że jest ona brzydka,hmm.. niestety ale inne do przedlifta nie wychodziły, więc Tobie pozostaje tylko rzeźbienie z innych.. Zresztą brzydka, u mnie leży bardzo zacnie i meega mi się podoba:D
Edit..
Dobra doczytał post wyżej że oczekujesz czegoś zupełnie innego niż OEM, to rzeźb i czekam na jakiś efekt finalny:)
PaTrYk93-p2
17-06-13, 22:05
Sorrry ****a ale ja już nie wiem co Ty kolego oczekujesz, pytałeś się o dokładkę OEM do przedlifta
Nie przypominam sobie żebym wspominał że chcę OEMową dokładke =D
Nazwa tematu jest Dokładka VTI =D
to rzeźb i czekam na jakiś efekt finalny
No właśnie chce to ogarnąć, szukam czegoś podobnego u wujka google w grafice, ale co poniektóre są z kosmosu ;0
a dla mnie podoba się taka OEM :) i z chęcią chciałbym znaleźć też tył :)