kubaszow
09-06-13, 10:26
Witam
Od niedawna auto zaczelo robic tzw. zajaczka po wysprzegleniu i po wrzuceniu biegu.(na chwile sie zadlawi i jedzie normalnie)
Najbardziej odczuwalne jest przy przejsciu z 1 na 2bieg.Po wysprzegleniu mam wrazenie jakby silnik mial duzy luz i sie przesowal w komorze.
Jedna poducha byla peknieta, wymienilem ale nic sie nie poprawilo.
Sprzeglo i skrzynia wymieniona rok temu, skrzynia zaczela troche szumiec. Czy lozyska na walku gl. w skrzyni moga to powodowac, lub w nie najlepszym stanie lozysko kola zamachowego?
Dodatkowe objawy:
-drganie drazka zmiany biegow
-drganie pedalu gazu (podczas przyspieszania)
-czasami czuc drganie p. sprzegla
-szarpniecie po zdjeciu znogi z gazu
-szarpniecie po dodaniu gazu(gdy auto sie toczy)
Zastanawia mnie jeszcze tylna poducha silnika(podczas wymiany skrzyni jak spr. byla w bdb. stanie.
Macie jakies pomysly
Od niedawna auto zaczelo robic tzw. zajaczka po wysprzegleniu i po wrzuceniu biegu.(na chwile sie zadlawi i jedzie normalnie)
Najbardziej odczuwalne jest przy przejsciu z 1 na 2bieg.Po wysprzegleniu mam wrazenie jakby silnik mial duzy luz i sie przesowal w komorze.
Jedna poducha byla peknieta, wymienilem ale nic sie nie poprawilo.
Sprzeglo i skrzynia wymieniona rok temu, skrzynia zaczela troche szumiec. Czy lozyska na walku gl. w skrzyni moga to powodowac, lub w nie najlepszym stanie lozysko kola zamachowego?
Dodatkowe objawy:
-drganie drazka zmiany biegow
-drganie pedalu gazu (podczas przyspieszania)
-czasami czuc drganie p. sprzegla
-szarpniecie po zdjeciu znogi z gazu
-szarpniecie po dodaniu gazu(gdy auto sie toczy)
Zastanawia mnie jeszcze tylna poducha silnika(podczas wymiany skrzyni jak spr. byla w bdb. stanie.
Macie jakies pomysly