Zobacz pełną wersję : Nie działa szyberdach przy włączonym radio
Problem z moją Hanią - przy uruchomionym radio nie da się otworzyć szyberdachu, ledwo podnosi się do połowy wysokości potem stop. Przy wyłączonym radio mogę całkowicie podnieść i wysunąć szyberdach. Co jest źle?
To samo jak mam wyłączony i włączony silnik (jazda).
Za slaby akumulator? naa odpalonym dziala dobrze? sprawdz ladowanie na odpalonym
Na odpalonym przez pierwszy kilometr też był z tym problem, później w trasie wydaje mi się ok.
Pomocy!!! Podłączyłem aku do ładowania (Centra PLUS 45Ah 360A) na 2,5A, ale po 4 godzinach zaczął się wylewać płyn z jednego otworu po boku. Dodatkowo wydaje mi się, że się wybrzuszył z tej strony. Da się jeszcze tym pojeździć czy nie montować?
Aku jest napisane Ca/Ca bezobsługowy, a widzę że jak są śruby do cel to były kręcone bo krzyżak jest wyrobiony.
To masz juz po aku kup nowy bo pewnie ta wybrzuszona cela ma zwarcie. Zakładajac go *******zieli alternator
:/ powinienem korki pewnie wykręcić przed ładowaniem? Co oznaczał biały osad między aku, a blachą dociskającą go?
nie trzeba bo maja dziurki odpowietrzajace i takie kulki w srodku i się ciśnienie wydostaje na zewnatrz. ten biały osad własnie wydostawał się przez te dziurki bo aku juz się gotowało. już się nie nadaje do niczego
Biały nalot (proszek) był już wcześniej parę miesięcy, poprzedni właściciel mówił żeby jeszcze nie wymieniać.
no bo juz sie konczył jeszcze byl do uratowania jesli cele nie byly posypane i bez nalotu, ale tak jak mówie z tego aku juz nic nie bedzie musisz kupic nowy i odradzam centre miałem aku boscha 4 lata u siebie i 2 lata juz smiga u kumpla a centra mi sie rozsypała po 2 latach w szmelcwagenie
Dzięki! Wezmę Vartę, bo znajomy ma zniżkę na zakład i na miejscu zamontuje.
http://i.imgur.com/9gA2haA.jpg
to stary model? Będzie mniej żal:)
starszy od Twojej hondy a tak na serio to swoje lata ma. Centra juz kilka lat ma inne nalepki
Kupiłem jednak Bosch S4, bo tylko taki był. Trafiłem za drugim razem, pierwszy miał za cienkie klemy.
Szyberdach działa i nawet okazało się, że przyciski konsoli nawiewu są podświetlane:) Wcześniej to nie działało, a światło w suficie też świeci dużo mocniej (wcześniej praktycznie nic nie dawało)