Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie działa szyberdach przy włączonym radio

dzwon
02-06-13, 11:19
Problem z moją Hanią - przy uruchomionym radio nie da się otworzyć szyberdachu, ledwo podnosi się do połowy wysokości potem stop. Przy wyłączonym radio mogę całkowicie podnieść i wysunąć szyberdach. Co jest źle?
To samo jak mam wyłączony i włączony silnik (jazda).

Infi
02-06-13, 12:08
Za slaby akumulator? naa odpalonym dziala dobrze? sprawdz ladowanie na odpalonym

dzwon
02-06-13, 20:52
Na odpalonym przez pierwszy kilometr też był z tym problem, później w trasie wydaje mi się ok.

Pomocy!!! Podłączyłem aku do ładowania (Centra PLUS 45Ah 360A) na 2,5A, ale po 4 godzinach zaczął się wylewać płyn z jednego otworu po boku. Dodatkowo wydaje mi się, że się wybrzuszył z tej strony. Da się jeszcze tym pojeździć czy nie montować?

Aku jest napisane Ca/Ca bezobsługowy, a widzę że jak są śruby do cel to były kręcone bo krzyżak jest wyrobiony.

Dawid0688
02-06-13, 21:05
To masz juz po aku kup nowy bo pewnie ta wybrzuszona cela ma zwarcie. Zakładajac go *******zieli alternator

dzwon
02-06-13, 21:11
:/ powinienem korki pewnie wykręcić przed ładowaniem? Co oznaczał biały osad między aku, a blachą dociskającą go?

Dawid0688
02-06-13, 21:34
nie trzeba bo maja dziurki odpowietrzajace i takie kulki w srodku i się ciśnienie wydostaje na zewnatrz. ten biały osad własnie wydostawał się przez te dziurki bo aku juz się gotowało. już się nie nadaje do niczego

dzwon
02-06-13, 21:38
Biały nalot (proszek) był już wcześniej parę miesięcy, poprzedni właściciel mówił żeby jeszcze nie wymieniać.

Dawid0688
02-06-13, 21:44
no bo juz sie konczył jeszcze byl do uratowania jesli cele nie byly posypane i bez nalotu, ale tak jak mówie z tego aku juz nic nie bedzie musisz kupic nowy i odradzam centre miałem aku boscha 4 lata u siebie i 2 lata juz smiga u kumpla a centra mi sie rozsypała po 2 latach w szmelcwagenie

dzwon
02-06-13, 22:15
Dzięki! Wezmę Vartę, bo znajomy ma zniżkę na zakład i na miejscu zamontuje.

http://i.imgur.com/9gA2haA.jpg
to stary model? Będzie mniej żal:)

Dawid0688
02-06-13, 22:29
starszy od Twojej hondy a tak na serio to swoje lata ma. Centra juz kilka lat ma inne nalepki

dzwon
04-06-13, 12:24
Kupiłem jednak Bosch S4, bo tylko taki był. Trafiłem za drugim razem, pierwszy miał za cienkie klemy.
Szyberdach działa i nawet okazało się, że przyciski konsoli nawiewu są podświetlane:) Wcześniej to nie działało, a światło w suficie też świeci dużo mocniej (wcześniej praktycznie nic nie dawało)