Zobacz pełną wersję : Na ile wyceniacię tą szkodę?
lucas_cichy
10-01-08, 20:42
Witam!!! Miałem dziś stłuczke nie z mojej winy. Chciałem się orientacujnie dowiedzieć ile mogę dostać kasy z ubezpieczenia? Zdjęcai samochodu są na: http://www.honda.gda.pl/smf/index.php/topic,22922.0.html
Pozdrawiam!!!
Widac to nie jest tragiczna, chyba tylko wymienic drzwi i błotnik (dodac kierunek).
Kosztuje? Drzwi około 300 zł, a błotnik 200 zł.
Ubezpieczenia? Są ktoś osoby z civica klub znają sie i moze pytac do Ciebie.
Witam!!! Miałem dziś stłuczke nie z mojej winy. Chciałem się orientacujnie dowiedzieć ile mogę dostać kasy z ubezpieczenia? Zdjęcai samochodu są na: http://www.honda.gda.pl/smf/index.php/topic,22922.0.html
Pozdrawiam!!!
Koledzy z H3M juz udzielili odpowiedzi, niczego nowego sie nie dowiesz.
Pytanie nie do technicznych, prędzej styling.
Mój typ to przedział 2300-2500 zł. Błotnik, drzwi do wymiany. Do tego nadkole - ale słabo widac na zdjęciu czy jest uszkodzenie, czy może tylko zadrapane. Części, malowanie. Zrobisz to pewnie za około 1600 zł - 1700 zł, troche taniej jak będziesz szukał "okazyjnych" części.
ja tu widze wyzsze odszkodowanie, choc zalezy gdzie mial OC sprawca..
masz dwie listwy do wymiany, kierunek, uszczelka szyby, błotnik i drzwi do wymiany i malowania. jeśli plastikowe nadkole nie popękało to je delikatnie uszkodź, pójdzie do wymiany, lusterkiem też bym się zajął..
Strzelam spokojnie w 3-3.5tys wypłaty. Przypilnuj, żeby Ci vat doliczyli...
Ja za błotnik wymiana, reflektor z kierunkiem przód i zderzak dostałem 2800 z samopomocy :) a naprawiłem za 500 :)
lucas_cichy
11-01-08, 12:19
Sprawczyni szkody ubezpieczenie miała w POCZTYLIONIE. Na zdjęciu niewyrażnie widać. Ale tylnie nadkole jest nie tylko porysowane ale także lekko wgniecione i tylni zderzak jest zarysowany. Rozmawiałem z blacharzem i powiedział, że uszkodzenia są znaczne i podejrzewa że przyznana będzie szkoda całkowita. Mam do was jeszcze jedno pytanie. Ile może kosztować naprawa autka?
Ja powiem tak. Oczywiście na zamiennikach tego robił nie bedziesz.
Drzwi 300 zł, blotnik 150zł , z tylu podklepiesz blotnik.
Wiadomo ze masz nie w kolor czesci kupione. Wiec malowanie 3 elementy.
-3x200zł
-robocizna 300zł
Na oko: 1350 zł
Cza piwa doliczyc, nerwy i pasuje zeby co zostało.
1500 zł musza ci dac.