PDA

Zobacz pełną wersję : Na ile wyceniacię tą szkodę?

lucas_cichy
10-01-08, 20:42
Witam!!! Miałem dziś stłuczke nie z mojej winy. Chciałem się orientacujnie dowiedzieć ile mogę dostać kasy z ubezpieczenia? Zdjęcai samochodu są na: http://www.honda.gda.pl/smf/index.php/topic,22922.0.html
Pozdrawiam!!!

Zwickau
10-01-08, 21:06
Widac to nie jest tragiczna, chyba tylko wymienic drzwi i błotnik (dodac kierunek).

Kosztuje? Drzwi około 300 zł, a błotnik 200 zł.

Ubezpieczenia? Są ktoś osoby z civica klub znają sie i moze pytac do Ciebie.

xkarlx
10-01-08, 21:33
dolicz jeszcze listwe

majdan
11-01-08, 03:06
Witam!!! Miałem dziś stłuczke nie z mojej winy. Chciałem się orientacujnie dowiedzieć ile mogę dostać kasy z ubezpieczenia? Zdjęcai samochodu są na: http://www.honda.gda.pl/smf/index.php/topic,22922.0.html
Pozdrawiam!!!

Koledzy z H3M juz udzielili odpowiedzi, niczego nowego sie nie dowiesz.
Pytanie nie do technicznych, prędzej styling.
Mój typ to przedział 2300-2500 zł. Błotnik, drzwi do wymiany. Do tego nadkole - ale słabo widac na zdjęciu czy jest uszkodzenie, czy może tylko zadrapane. Części, malowanie. Zrobisz to pewnie za około 1600 zł - 1700 zł, troche taniej jak będziesz szukał "okazyjnych" części.

Jarek104
11-01-08, 08:34
ja tu widze wyzsze odszkodowanie, choc zalezy gdzie mial OC sprawca..
masz dwie listwy do wymiany, kierunek, uszczelka szyby, błotnik i drzwi do wymiany i malowania. jeśli plastikowe nadkole nie popękało to je delikatnie uszkodź, pójdzie do wymiany, lusterkiem też bym się zajął..
Strzelam spokojnie w 3-3.5tys wypłaty. Przypilnuj, żeby Ci vat doliczyli...

Ja za błotnik wymiana, reflektor z kierunkiem przód i zderzak dostałem 2800 z samopomocy :) a naprawiłem za 500 :)

lucas_cichy
11-01-08, 12:19
Sprawczyni szkody ubezpieczenie miała w POCZTYLIONIE. Na zdjęciu niewyrażnie widać. Ale tylnie nadkole jest nie tylko porysowane ale także lekko wgniecione i tylni zderzak jest zarysowany. Rozmawiałem z blacharzem i powiedział, że uszkodzenia są znaczne i podejrzewa że przyznana będzie szkoda całkowita. Mam do was jeszcze jedno pytanie. Ile może kosztować naprawa autka?

lakazs
11-01-08, 13:08
Ja powiem tak. Oczywiście na zamiennikach tego robił nie bedziesz.

Drzwi 300 zł, blotnik 150zł , z tylu podklepiesz blotnik.

Wiadomo ze masz nie w kolor czesci kupione. Wiec malowanie 3 elementy.
-3x200zł
-robocizna 300zł

Na oko: 1350 zł

Cza piwa doliczyc, nerwy i pasuje zeby co zostało.

1500 zł musza ci dac.