Zobacz pełną wersję : Pytanie o poziom płynu chłodniczego
Jakie poziom płynu chłodniczego jest po wyjeździe z fabryki?
Moje auto z przebiegiem 4300 km (mam je 3ci dzień dopiero jako 2gi właściciel) ma tak około 2cm -2.5cm ponad stan minimum (ale nie stałem na idealnie płaskiej powierzchni). Hmmm trochę to niepokojące. Musze poobserwować czy ubywa :confused:
auta które przyjeżdżają z fabryki zawsze maja zalane mniej, przed sprzedażą zawsze się dolewa do MAX może auto nie miało zrobionego przeglądu PDI
Ufff czyli jest szansa, że auto sprawne. No nic poobserwuje. Dzięki za odpowiedzi.
Ufff czyli jest szansa, że auto sprawne. No nic poobserwuje. Dzięki za odpowiedzi.
Dolałem z miesiąc temu na 1cm ponad max i dzisiaj znowu jest tak na 3/4. Czyli ubyło. Coś nie halo :confused: Niedługo przeglądy się szykują A i B to będę molestował ASO niech ogląda od spodu czy jakieś wycieki są czy jak...
To jest zbiornik wyrównawczy - na zimnym silniku sprawdzasz i ma być między min, a max - nawet min. i jest ok. Żadnych wycieków nie masz. Te 2 cm ponad min. było ok ! Lekki ubytek może być spowodowany nawet odparowaniem wody minimalnym.