Zobacz pełną wersję : Carbon pytanie do was o opinie
Dzień dobry
Zastanawiam się nad oklejeniem carbonem tylnej lotki lusterek i ramion wycieraczek
Teraz moje pytanie do was czy już ktoś to robił jak to wygląda i czy warto
Kolor samochodu srebny
lotka i lusterka ok. wycieraczki nie. jest sporo fot na necie szukaj, to nie boli :)
nie kazda oklejona lotka wyglada dobrze pod wzgledem sposobu oklejenia.
carbonem, czy folią czarbonową, bo to roznica :)
Jak mozna okleic carbonem???:)
Od kiedy carbon sie klei???
Oklejenie, obłożenie nazwij to jak chcesz, wiadomo o co chodzi.
jak sie da klej to od zawsze :)))))))))))
Skoro kolo pisze ze chce okleic to samo przez sie rozumie sie ze chodzi o folia ala carbon a nie carbon, w zasadzie wszystko mozna przykleic kropelka, ale jeszcze nie spotkalem nikogo z pomyslem przyklejańia carbonowej maski do zwyklej :d
Skoro kolo pisze ze chce okleic to samo przez sie rozumie sie ze chodzi o folia ala carbon a nie carbon, w zasadzie wszystko mozna przykleic kropelka, ale jeszcze nie spotkalem nikogo z pomyslem przyklejańia carbonowej maski do zwyklej :d
Jest coś takiego jak tkanina z włókna węglowego... Tkanina + żywica epoxydowa i OKLEJASZ co chcesz...
czy to takie skomplikowane?
Klejenie..., rozwalasz mnie!
Kleić to można plastik...czy to takie trodne do skonsumowania?
Klejenie..., rozwalasz mnie!
Kleić to można plastik...czy to takie trodne do skonsumowania?
i na UJ sie czepiasz słów ;) specjalnie napisałem dużymi literami "oklejasz".
Po 2 piszę się trUdne a nie TRÓDNE.
po 3 wiadomo o co chodzi i zamiast sypnąć porady to masz jakieś filozoficzne jazdy na temat obkładanie/oklejanie i rzucasz głupie teksty
-------------------------------
Było pytanie czy można. wszystko można. Namaczasz tkaninę w żywicy, OKŁADASZ jak to już wydma8 napisał, czekasz aż wyschnie, potem szlif i klar. cała filozofia
czy to takie trodne do skonsumowania?
Skonsumować to można obiad. Miałeś też pewnie na myśli wyraz trudne, które piszemy przez "u", nie przez "ó".
A tak serio, przestań się przywalać do słówek, jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia.
thompson17
28-05-13, 14:28
Kuuurde nie wiem o co spine łapiecie panowie,
w ramach rozwiania watpliwości:
szmate karbonową mozna normalnie NAKLEIĆ nawet na metalową maskę żywicą itd, np cezary w kupejce to zrobił z maską i klapą bodajże wiec mozna nakleić włókno węglowe najnormalniej w swiecie, potem troche zabiegów żeby to było bling bling i wszystko
Skonsumować to można obiad. Miałeś też pewnie na myśli wyraz trudne, które piszemy przez "u", nie przez "ó".
A tak serio, przestań się przywalać do słówek, jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia.
Do powiedzenia to można mieć coś na mównicy...
p.s. kończymy zbędną dyskusję...
Jeśli chodzi o moje zdanie to okleina to dziadostwo:)
Ja u siebie robiłem okleiną 3D oracal elementy wnętrza i jestem zadowolony, ma fajną fakturę i wygląda to nieźle. Lotkę i lusterka ok ale wycieraczki to daruj sobie
Na maskę z laminatu można (warto) warstwę z karbonu nałożyć, zawsze to będzie trochę sztywniejsze no i wygląd na plus.
panowie zagladnolem do tematu i mnie zaciekawilo to co pisze kolega lozek :)
mam np konsole srodkowa od ej9 tam gdzie jest radio i regulacja nawiemu i chcial bym to zrobic w carbon :)
da rade ogarnoac to o to tym stwierdzeniem :)
Jest coś takiego jak tkanina z włókna węglowego... Tkanina + żywica epoxydowa i OKLEJASZ co chcesz...
dzięki chłopaki za odpowiedz a chodziło mi o oklejenie folią przypominającą carbon
panowie zagladnolem do tematu i mnie zaciekawilo to co pisze kolega lozek :)
mam np konsole srodkowa od ej9 tam gdzie jest radio i regulacja nawiemu i chcial bym to zrobic w carbon :)
da rade ogarnoac to o to tym stwierdzeniem :)
jak masz zdolnosci manualne ;) tkanina cienka nie jest i jak to zrobisz tak, żeby się zmieściło to DO ROBOTY :D innych przeszkód nie ma :P
zeby nie zakladać nowego tematu zapytam tutaj:
jak z trwałością/jakością elementów oklejonych folią takich jak zderzak, błotniki? jaki jest koszt oklejenia folią, niekoniecznie o wzorze "carbon" tylko np czarny mat, nie mat, whatever... pytanie do tych którzy korzystali z usługi oklejania i wiedzą co i jak :) ew jakie firmy są polecane to wyślę maila z pytaniem o cenę (najlepiej z poznania)