PDA

Zobacz pełną wersję : Carbon pytanie do was o opinie

Moraw987
25-05-13, 16:39
Dzień dobry
Zastanawiam się nad oklejeniem carbonem tylnej lotki lusterek i ramion wycieraczek
Teraz moje pytanie do was czy już ktoś to robił jak to wygląda i czy warto
Kolor samochodu srebny

kurgan
27-05-13, 13:36
lotka i lusterka ok. wycieraczki nie. jest sporo fot na necie szukaj, to nie boli :)
nie kazda oklejona lotka wyglada dobrze pod wzgledem sposobu oklejenia.

zakit
27-05-13, 13:52
carbonem, czy folią czarbonową, bo to roznica :)

wydma8
27-05-13, 20:59
Jak mozna okleic carbonem???:)

Maskunt
27-05-13, 21:58
Można.

wydma8
27-05-13, 22:06
Od kiedy carbon sie klei???

Maskunt
27-05-13, 22:12
Oklejenie, obłożenie nazwij to jak chcesz, wiadomo o co chodzi.

slayerek
27-05-13, 22:14
jak sie da klej to od zawsze :)))))))))))

wydma8
27-05-13, 22:42
Skoro kolo pisze ze chce okleic to samo przez sie rozumie sie ze chodzi o folia ala carbon a nie carbon, w zasadzie wszystko mozna przykleic kropelka, ale jeszcze nie spotkalem nikogo z pomyslem przyklejańia carbonowej maski do zwyklej :d

lozek
28-05-13, 03:23
Skoro kolo pisze ze chce okleic to samo przez sie rozumie sie ze chodzi o folia ala carbon a nie carbon, w zasadzie wszystko mozna przykleic kropelka, ale jeszcze nie spotkalem nikogo z pomyslem przyklejańia carbonowej maski do zwyklej :d

Jest coś takiego jak tkanina z włókna węglowego... Tkanina + żywica epoxydowa i OKLEJASZ co chcesz...

czy to takie skomplikowane?

wydma8
28-05-13, 10:16
Klejenie..., rozwalasz mnie!

Kleić to można plastik...czy to takie trodne do skonsumowania?

lozek
28-05-13, 10:44
Klejenie..., rozwalasz mnie!

Kleić to można plastik...czy to takie trodne do skonsumowania?

i na UJ sie czepiasz słów ;) specjalnie napisałem dużymi literami "oklejasz".

Po 2 piszę się trUdne a nie TRÓDNE.

po 3 wiadomo o co chodzi i zamiast sypnąć porady to masz jakieś filozoficzne jazdy na temat obkładanie/oklejanie i rzucasz głupie teksty

-------------------------------

Było pytanie czy można. wszystko można. Namaczasz tkaninę w żywicy, OKŁADASZ jak to już wydma8 napisał, czekasz aż wyschnie, potem szlif i klar. cała filozofia

Maskunt
28-05-13, 10:46
czy to takie trodne do skonsumowania?
Skonsumować to można obiad. Miałeś też pewnie na myśli wyraz trudne, które piszemy przez "u", nie przez "ó".

A tak serio, przestań się przywalać do słówek, jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia.

thompson17
28-05-13, 14:28
Kuuurde nie wiem o co spine łapiecie panowie,

w ramach rozwiania watpliwości:

szmate karbonową mozna normalnie NAKLEIĆ nawet na metalową maskę żywicą itd, np cezary w kupejce to zrobił z maską i klapą bodajże wiec mozna nakleić włókno węglowe najnormalniej w swiecie, potem troche zabiegów żeby to było bling bling i wszystko

wydma8
28-05-13, 17:55
Skonsumować to można obiad. Miałeś też pewnie na myśli wyraz trudne, które piszemy przez "u", nie przez "ó".

A tak serio, przestań się przywalać do słówek, jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia.

Do powiedzenia to można mieć coś na mównicy...

p.s. kończymy zbędną dyskusję...

Jeśli chodzi o moje zdanie to okleina to dziadostwo:)

face
28-05-13, 21:57
Ja u siebie robiłem okleiną 3D oracal elementy wnętrza i jestem zadowolony, ma fajną fakturę i wygląda to nieźle. Lotkę i lusterka ok ale wycieraczki to daruj sobie

TomiNeo
29-05-13, 16:59
Na maskę z laminatu można (warto) warstwę z karbonu nałożyć, zawsze to będzie trochę sztywniejsze no i wygląd na plus.

Paputek
30-05-13, 12:28
panowie zagladnolem do tematu i mnie zaciekawilo to co pisze kolega lozek :)

mam np konsole srodkowa od ej9 tam gdzie jest radio i regulacja nawiemu i chcial bym to zrobic w carbon :)

da rade ogarnoac to o to tym stwierdzeniem :)

Jest coś takiego jak tkanina z włókna węglowego... Tkanina + żywica epoxydowa i OKLEJASZ co chcesz...

Moraw987
30-05-13, 17:44
dzięki chłopaki za odpowiedz a chodziło mi o oklejenie folią przypominającą carbon

lozek
01-06-13, 00:43
panowie zagladnolem do tematu i mnie zaciekawilo to co pisze kolega lozek :)

mam np konsole srodkowa od ej9 tam gdzie jest radio i regulacja nawiemu i chcial bym to zrobic w carbon :)

da rade ogarnoac to o to tym stwierdzeniem :)

jak masz zdolnosci manualne ;) tkanina cienka nie jest i jak to zrobisz tak, żeby się zmieściło to DO ROBOTY :D innych przeszkód nie ma :P

Tomeszek
04-06-13, 19:01
zeby nie zakladać nowego tematu zapytam tutaj:

jak z trwałością/jakością elementów oklejonych folią takich jak zderzak, błotniki? jaki jest koszt oklejenia folią, niekoniecznie o wzorze "carbon" tylko np czarny mat, nie mat, whatever... pytanie do tych którzy korzystali z usługi oklejania i wiedzą co i jak :) ew jakie firmy są polecane to wyślę maila z pytaniem o cenę (najlepiej z poznania)