Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem D15Z8, przerywa gaśnie...

Vincent
25-05-13, 16:21
Witam

Opisze problem mojej Hanny. Od jakiegoś czasu miałem czasami taki objaw jakby auto przestawało jechać tak na 2-3s. Wrażenie jakby odjeło sie gazu.
Poczytałem pokminiłem i wyszło na to że cewka więc ją wymieniłem 3 dni temu.
I do wczoraj było ok 10km a więc silnik się rozgrzał i zaczeło przerywać, najpierw przez chwile ale sie pogarszało. Dojechałem jeszcze 10km do domu i zostawiłem ją. Dziś rano jak jechałem to pomyślałem już, że jej przeszło ale tylko się zagrzała i jeszcze gorzej niż wczoraj.
W zeszłym roku wymieniłem kopułke, palec kable i świece.
Przekłądałem dziś na starą cewkę kable i ogólnie tak mieszałem ale zero reakcji, cały czas przerywa i gaśnie :/
Jak odczepiałem pojedynczo wtryski, albo ściagalem fajki ze swiec to praca silnika praktycznie bez zmian (chodzil tylko minimalnie gorzej)

Pomoże ktoś?

Saiti
26-05-13, 01:50
Samodiagnostyka?

Vincent
26-05-13, 11:46
Samodiagnostyka?

Robiłem, nic nie wymryguje...

Olix
26-05-13, 13:33
pożycz od kogoś aparat zapłonowy możliwe że to nie wina cewki a modułu

Vincent
29-05-13, 14:05
Dorwałem drugi aparat tylko że uszkodzone to kółko miał od wałka rozrządu ale działał do końca. Przełożyłem cewkę, zapłonnik i czujnik tdc czy jakoś tak.
Zagrzał się chodził ok to mówie zwycięstwo ale przed chwila odpalam i dalej przerywa i gasnie.
Macie jeszcze jakieś pomysły czy przerobić to padło na żyletki i nerwów sobie nie psuć?

Michał102
29-05-13, 15:57
Do sprawdzenia przekaźnik pompy paliwa i sama pompa.

Vincent
29-05-13, 16:08
Do sprawdzenia przekaźnik pompy paliwa i sama pompa.

Dobra zaprowadzę gruza na warsztat. Dam znać jak jakis magik odkryje o co cho :)
Auto niedlugo pojawi sie w dziale gielda :D

Vincent
03-06-13, 19:24
Odświeże. Dałem auto do mechanika który mówi że wział ten stary aparat pokombinował z tym kólkiem żeby wałek rozrządu go obracał. I efekt był taki że auto chodziło równo ale palił się check i auto wolniej wchodziło na obroty (nie sprawdził błęsu :/).
Więc założył mój aparat i odpalił. Auto chodziło pół h zagrzało się i mówi że pracowało normalnie. Po jakiejś godzinie go odebrałem i przejechałem może 1km i zaczeło się od nowa. I działą to tak że im dłużej się jedzie tym bardziej dławi go szarpie i przerywa.
Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Z tą pompą paliwa to może mieć znaczenie temparatura silnika?

mirasek
03-06-13, 22:53
tą pompą paliwa to może mieć znaczenie temparatura silnika?
Zimne luty na przekaźniku pompy? Spróbuj przelutować.