Zobacz pełną wersję : luzy na kierownicy
Siema. Otóż jak na postoju czy to przy włączonym czy zgaszonym silniku szarpię kiera to cos puka w okolicach magla.. Sprawdzałem krzyżak luzu nie ma jedynie mam delikatny luz na kierze... da się to jakoś dokręcić ? Bo z tym stukaniem to już sobie daje spokój bo pewnie to będzie maglownica, chociaż nie przecieka i luzu nie ma, tylko puka przy szarpaniu kierą ... ale dobra, jak dokręcić kierę w EJ9 ? trzeba zdejmować poduszkę ?
drążek kierowniczy sprawdzałeś miałem to samo okazało się że do wymiany jest jeden ale lepiej wymienić pare...
Jeśli drążki są OK, można zawsze wyregulować luz przekładni keirownczej. Bodajże za maglownicą znajduje się śruba regulacyjna.
http://www.civicforumz.com/civic-diy-tutorials-info-13/d-i-y-loose-sloppy-steering-adjusting-your-steering-rack-170271/
drążki sztywne, listwa magla to samo. Dokręciłem delikatnie śrubę od maglownicy, zakontrowałem i jest git, wszystko ucichło :) Jeszcze pozostał mi luz na wieloklinie ale to już na dniach się za to zabiorę :) Problem rozwiązany, temat do zamkniecia! Dzięki wszystkim za pomoc :)