PDA

Zobacz pełną wersję : luzy na kierownicy

medyss
12-05-13, 10:19
Siema. Otóż jak na postoju czy to przy włączonym czy zgaszonym silniku szarpię kiera to cos puka w okolicach magla.. Sprawdzałem krzyżak luzu nie ma jedynie mam delikatny luz na kierze... da się to jakoś dokręcić ? Bo z tym stukaniem to już sobie daje spokój bo pewnie to będzie maglownica, chociaż nie przecieka i luzu nie ma, tylko puka przy szarpaniu kierą ... ale dobra, jak dokręcić kierę w EJ9 ? trzeba zdejmować poduszkę ?

maverik
18-05-13, 17:46
drążek kierowniczy sprawdzałeś miałem to samo okazało się że do wymiany jest jeden ale lepiej wymienić pare...

birchie
18-05-13, 18:27
Jeśli drążki są OK, można zawsze wyregulować luz przekładni keirownczej. Bodajże za maglownicą znajduje się śruba regulacyjna.

http://www.civicforumz.com/civic-diy-tutorials-info-13/d-i-y-loose-sloppy-steering-adjusting-your-steering-rack-170271/

medyss
19-05-13, 09:40
drążki sztywne, listwa magla to samo. Dokręciłem delikatnie śrubę od maglownicy, zakontrowałem i jest git, wszystko ucichło :) Jeszcze pozostał mi luz na wieloklinie ale to już na dniach się za to zabiorę :) Problem rozwiązany, temat do zamkniecia! Dzięki wszystkim za pomoc :)