PDA

Zobacz pełną wersję : wskaźnik paliwa na postojowych światłach rośnie

Mr.B
25-04-13, 13:12
Witam, jak w temacie na postoju gdy silnik nie pracuje ale postojowe światła są zapalone wskaźnik od paliwa rośnie zastanawia mnie to już od dłuższego czasu gdzie leży przyczyna chyba że to standard ? Licznik obstawiam że dobry ponieważ na dwóch działo się to samo chyba że w obu ta sama usterka. samochód to civic coupe ej6
Może ktoś się spotkał z takim problemem ?

karwal128
25-04-13, 14:01
BO jak hamujesz to paliwo chlupie w zbiorniku, i do póki się nie ustabilizuję to pokazuję różne dziwne rzeczy.

Mr.B
25-04-13, 23:52
chodzi mi o fakt gdy auto jest zgaszone ale włączymy światła postojowe to wskaznik paliwa sobie rośnie i po kilku minutach mamy pełny bak a dopiero odpalenie lub przekręcenie stacyjki powoduje opadanie wskaźnika na prawidłowy poziom....

Brylant1
26-04-13, 03:24
Mam to samo wiec chyba standard.

Mr.B
26-04-13, 10:46
ogólnie w codziennej eksploatacji nie przeszkadza to w niczym ale dziwne to jest. Szkoda że po podniesieniu wskazówki nie zostaje wraz z taką samą ilością paliwa :) hehe

Feniks333
26-04-13, 17:47
Mam to samo wiec chyba standard.

Chyba nie standard, u mnie jest wszystko w jak najlepszym porządku.

yautja
01-05-13, 11:30
Wszystkie 5 i 6 generacje tak mają. Ciekawe tylko, z czego to wynika. Wygląda to tak, jakby na postojówkach było jakieś zwarcie do masy i wskaźnik głupieje...

Mr.B
02-05-13, 13:09
no dokładnie też tak to rozumiem że brak masy albo coś bo gdy odpalimy to wszystko wraca do normy ...