Zobacz pełną wersję : Dziwne pływanie podczas szybszej jazdy
Witam, Dzisiaj poraz pierwszy w tym sezonie i z nowym silnikiem wyjechałem moją EJ9. Podczas szybszego wyprzedzania w pewnym momencie autkiem tak dziwnie zarzuciło jak by chciało popłynąc :) Dodam że jeżdze na seryjnym zawieszeniu na 195/50/15. Czy ktoś miał może coś podobnego
ja tak mam czasem gdy pokonuje jakas nierownosc tak jak by przod jechal gdzie indziej a tyl gdzie indziej
Tylko że droga była jak na polskie warunki ok.
Powietrze w kołach rozumiem że odpowiednie ?
Amorki sprawne ?
u mnie przyczyna był sworzeń wahacza dolnego ;]
Sprawdź duży cukierek - u mnie przez niego auto "pływało"
Sprawdź duży cukierek - u mnie przez niego auto "pływało"
Chodzi ci o cukierki z tyłu tak ?
Tak, ten da dolnym wahaczu (Wahaczu wleczonym)
Zielony11499
09-04-13, 19:48
u mnie też te cuksy powodowały pływanie auta. tu masz opis jak sprawdzić stan cukierków http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?83028-Wymiana-cukierk%F3w-fotostory
Dzięki za pomoc. Cukierki sa wyjeb.. Ale takie pytanko trszeba bęben demontowac nie moze zostać na wahaczu ??
Teoretycznie może tylko ciężko Ci będzie wbić/wybić cukierka z linką ręcznego wciąż na wahaczu ;)
trszeba bęben demontowac nie moze zostać na wahaczu ??
Osobiście jak mam kombinacje alpejskie robić pod autem to wolę całość wyjąć i na spokojnie sobie wszystko zmienić
Ostatnio robiłem u brata wszystkie tuleje na tyle i wszystko demontowałem bo wygodniej
Ale to ja
Takie pytanko. Czy ktos moze orientuje sie jak gleboko maja byc osadzone cukierki bo niestety przed zawiezieniem na prase nie zmiezylem sobie glebokosci