PDA

Zobacz pełną wersję : Civic EP2 2001r - kilka pytań.

motorzysta95
07-04-13, 23:30
Witam!

Jestem tutaj nowy :), za około tydzień stanę się posiadaczem Hondy Civic EP2 3d. 2001r. 1.6 . W domu użytkowany jest Accord VIII, Shadow SRX.
Autko kupuję od znajomego który sprowadził Civica z Niemiec kilka lat temu. Czy w tych civicach były wersje z Szyberdachem i spryskiwaczami lamp przednich ?
Oto moje pytania odnośnie civiców:

-Czy są jakieś felgi 16/17 Hondowskie do tego civica np. Type-R ? (rozstaw śrub 4x100)
-Czy dokładki do zderzaków Sport będą pasowały również do mojego Civica ?
-Czy te dokładki wychodziły w kolorze złotym ?
-Czy da się założyć do niej fotele Skóra z alcantarą (chyba podgrzewane) ( takie jak te:http://moto.allegro.pl/honda-civic-3d-fotele-2001-2006-boczki-skorzane-i3111358674.html ) i czy dużo jest przy tym roboty ?
-Czy jest możliwośc założenia tego panelu przedniego - http://moto.allegro.pl/honda-civic-vii-02r-konsola-srodkowa-ramka-i3139036297.html i czy trzeba wtedy coś przerabiać ?
- Jak jest z nagłosnieniem w takim civicu ?

Pozdrawiam ! :)

Jeżeli zły dział to proszę o zmianę lub coś. :P

Vampir_Va
08-04-13, 10:52
Dokładki zderzaków będą pasowały, a nagłośnienie jest fatalne :D
Jeśli jesteś audiofilem, to czeka Cię sporo pracy przy wyciszeniu, iż o głosnikach i sprzęcie nie wspomnę :)

maciex
08-04-13, 13:53
1. Sa wychodzily i sa rare :P
2. caly pakiet bedzie pasowal
3. byly bo byl typer zolty
4. zalozyc sie da, tylko masz podgrzewanie do zrobienia samemu pewnie chyba ze masz wszystkie graty oem
5. ten panel to elektornika a ty masz pewnie na linki ogolem rzezba w **** i nie oplaca sie :P
6. Jest glosno czasem

iljash
08-04-13, 14:00
O jejku ile pytan

Naglosnienie nie jest fatalne , jak na Honde to jest yyy normalne ? ale fakt faktem ze jak pytasz o naglosnienie to jest to pewno dla Ciebie w jakis sposob istotne , wiec na wejsciu szykuj sie na wymiane radia , glosnikow i tlumienie drzwi .

Co do felg to sa i 16 i 17 OEM , tyle ze OEM od type R sa na rozstawach 5x114,3 , ale bez obaw idzie na rozstaw 4x100 tez cos dobrac

Co do panelu przedniego to po co w ogole taka zabawa nie lepiej okleic fachowo , lub oddac do hydrografiki etc ? Jesli masz MANUALNA klime ( czyt: mechanizm linek za konsola ) to wtedy konsola ktora podales w zaden sposob pasowac nie bedzie , poprostu nie ma szans , gdyz jest to konsola od automatycznej klimy , rozpoznajesz ja po tym ze 3 pokretla masz po lewej stronie wneki na radio ( a nie nad wneka ) jak i naprzyklad to ze wneka na radio nie jest symetryczna.

Co do dokladek nie bawilem sie w to u siebie, ale wiele osob doklada te dokladki i nie jest to jakies skomplikowane, poza tym ze sporty oryginalne z tego co wiem maja wyciecia w progu na te spinki mocujace dokladki a u Ciebie tego nie bedzie , jesli dobrze zrozumialem , ale idzie to rozwiazac wieloma metodami, do przedlifta jest sporo czesci , ale czy znajdziesz w kolorze zlotym to nei wiem , ja chyba sie nigdy nie spotkalem.

WIem ze z grillem jakbys chcial zmieniac jest juz rzezba wieksza.

motorzysta95
08-04-13, 17:39
Ok, czyli zaczynam szukać radia i głośników. Co do felg to najbardziej mi sie podobają te 17 od Type-R ale nie pasują więc będę musiał się rozglądnąć za jakimiś innymi. Czyli jakbym chciał sobie załozyć girll od Type-R lub Sport to nie podejdzie :( ? (to pierwsza rzecz którą chciałem wymienić). Własnie szukam zaślepki od spryskiwacza w kolorze złotym i wgl nie ma, na całym allegro jest jedna srebna za 400zł - troszkę przesada (ponieważ ta co była została zwinięta na parkingu ;/ ). Powiedzcie mi jak jest z awaryjnością ? Wiem że to HONDA i jest niezawodna ale jakie są typowe usterki w Civicu ? Pojawia się korozja ? Czy 17 wpływają jakos mocno na komfort jazdy ? Jak jest z tą lotką, bo czytałem że nie wszystkie pasują... ? Jak z podłączeniem halogenow ?

Pozdrawiam!

maciex
08-04-13, 17:59
Da rade zmienic grill troche rzezby ale ogolem temat przerabiany. OEM CTR te enkeie sa w rozstawie 4x100 w mniejszych calach tylko szukac. Halogeny spoko, Lotka od EP3 trzeba rzezbic bo sa inne klapy ale malo trzeba robic. Co do usterek to nic sie nie dzieje no tylko lozyska skrzyni lubia szumiec :)

motorzysta95
08-04-13, 18:07
Moge prosić o jakiś temacik jak z tym girllem to zrobić ? Łożysko o ile się nie myle było wymieniane w ASO Hondy i jest na to gwarancja ;)

maciex
08-04-13, 19:37
A to spoko grill szukaj na EP klubie zapraszam btw tam jest tematycznie na temat EP :)

motorzysta95
10-04-13, 21:32
Mam jeszcze pytanie, bo zdecydowałem ze kupie felgi 16 ze względu na większy komfort jazdy i tańsze opony ;) Jakie są odpowiednie opony do felg 16 oryginalnych Hondowskich ?

Paulo
11-04-13, 07:24
205/50/16