Zobacz pełną wersję : Lewa strona civic'a jest nizej po wymianie sprężyn.
Witam. Ostatnio zmieniałem sprężyny w mojej hondzie ek3 ( ze sprężyn, które były ucinane na sprężyny obniżające koni -30mm do zawieszenia regulowanego na talerzykach MTS technik) i złożeniu całości cała prawa strona (pasażera) jest wyżej o około 12[mm] wcześniej czegoś takiego nie było, miał ktoś z tym problem może?
95% o ile nie wszyscy taki problem mają. Hondy krzywo stoją i jest to norma. Wcześniej miałeś jakieś kombinowane sprężyny i może ktoś je dociął tak, by różnicę w wysokości pomiędzy stronami zniwelować.
lukasz-lukasz
07-04-13, 15:34
Porównaj czy poprzednie sprężyny były równo docięte i masz odpowiedź
95% o ile nie wszyscy taki problem mają
Dokladnie, te auta juz tak maja:)
Tak lukasz-lukasz, sprężyny były równo cięte, te z koni są tak samo równe a buda stoi krzywo dlatego mnie to przeraziło , da się coś z tym zrobić? Nie wpłynie to jakoś na właściwości jezdne pojazdu?
Nie wpłynie to jakoś na właściwości jezdne pojazdu?
Mozesz spokojnie jezdzic.
ale jednak różnica jest dosyć widoczna, przód bym mógł ewentualnie wyrównać podnosząc 6 mm lewą stronę amortyzatora a prawą obniżyć tez o te 6 mm ale jak z tyłem, podkładki?
lukasz-lukasz
07-04-13, 16:06
W pierwszym poście napisałeś że na ciętych sprężynach stała prosto więc jeżeli były równo ucięte a nie tak żeby wyrównać budę a po zmianie sprężyn ujawniła się krzywizna to coś jest nie tak. Chyba że na tych ciętych też stała krzywo wbrew temu co napisałeś w pierwszym poście?
Na ciętych stała prosto, tylne sprężyny miały taką samą długość natomiast w przednich po dokładniejszym sprawdzeniu była różnica 3 mm, więc tyle co nic, dodam jeszcze tylko, ze auto miało lekkiego dzwona( prawy przód) w przeszłości a poprzedni właściciel jeździł nią tylko sam, bo reszta była wywalona z wewnątrz, przy montażu amortyzatorów lewy tylny wahacz ciężej się odginał i był trochę problem z montażem, może to ma jakiś wpływ na te różnicę wysokości ?