Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lewa strona civic'a jest nizej po wymianie sprężyn.

garos
07-04-13, 15:19
Witam. Ostatnio zmieniałem sprężyny w mojej hondzie ek3 ( ze sprężyn, które były ucinane na sprężyny obniżające koni -30mm do zawieszenia regulowanego na talerzykach MTS technik) i złożeniu całości cała prawa strona (pasażera) jest wyżej o około 12[mm] wcześniej czegoś takiego nie było, miał ktoś z tym problem może?

Michał102
07-04-13, 15:28
95% o ile nie wszyscy taki problem mają. Hondy krzywo stoją i jest to norma. Wcześniej miałeś jakieś kombinowane sprężyny i może ktoś je dociął tak, by różnicę w wysokości pomiędzy stronami zniwelować.

lukasz-lukasz
07-04-13, 15:34
Porównaj czy poprzednie sprężyny były równo docięte i masz odpowiedź

kubaszow
07-04-13, 15:35
95% o ile nie wszyscy taki problem mają
Dokladnie, te auta juz tak maja:)

garos
07-04-13, 15:53
Tak lukasz-lukasz, sprężyny były równo cięte, te z koni są tak samo równe a buda stoi krzywo dlatego mnie to przeraziło , da się coś z tym zrobić? Nie wpłynie to jakoś na właściwości jezdne pojazdu?

kubaszow
07-04-13, 15:56
Nie wpłynie to jakoś na właściwości jezdne pojazdu?
Mozesz spokojnie jezdzic.

garos
07-04-13, 16:03
ale jednak różnica jest dosyć widoczna, przód bym mógł ewentualnie wyrównać podnosząc 6 mm lewą stronę amortyzatora a prawą obniżyć tez o te 6 mm ale jak z tyłem, podkładki?

lukasz-lukasz
07-04-13, 16:06
W pierwszym poście napisałeś że na ciętych sprężynach stała prosto więc jeżeli były równo ucięte a nie tak żeby wyrównać budę a po zmianie sprężyn ujawniła się krzywizna to coś jest nie tak. Chyba że na tych ciętych też stała krzywo wbrew temu co napisałeś w pierwszym poście?

garos
07-04-13, 16:44
Na ciętych stała prosto, tylne sprężyny miały taką samą długość natomiast w przednich po dokładniejszym sprawdzeniu była różnica 3 mm, więc tyle co nic, dodam jeszcze tylko, ze auto miało lekkiego dzwona( prawy przód) w przeszłości a poprzedni właściciel jeździł nią tylko sam, bo reszta była wywalona z wewnątrz, przy montażu amortyzatorów lewy tylny wahacz ciężej się odginał i był trochę problem z montażem, może to ma jakiś wpływ na te różnicę wysokości ?