Zobacz pełną wersję : wymontowanie schowka - montaz CB
Cześć
Nad tunelem przed dzwignia zmiany biegow - pod radiem i popielniczką jest schowek o wymiarach 5x19 cm. Jest tam wmontowana na stałe plastikowa szufladka. Potrzebuje ja wymontowac. Jak to zrobic ? Trzeba rozbierac cały tunel (oslone lewarka zmiany biegow ) ? Z tego co wymacałem to szufladka jest chyba przykręcona z boków śrubami, więc prawdopodobnie trzeba zdjąć osłone tunelu.
[center:e36dc2baf5]
http://kp.oz.pl/own/szuflatka.jpg
[/center:e36dc2baf5]
Chce w jej miejsce zamontować CB - Intek M-490, wymiarowo pasuje.
skolopendra
02-12-07, 14:33
od drugiej strony jak rękę włożysz to miał będziesz zaczepy
musisz wyciągnąć całą obudowę, bo ta zaślepka jest złąpana po obwodzie nie zatrzaski, a z tyłu jest przykręcona na dwóch śrubkach z boków. Dość prosty zabieg, przerabiałem to tydzień temu bo wpakowałem tam CB
to ja skorzystam z tematu ;) jak tam wpakujecie cb to gdzie bedzie głosnik przez ktory idzie cały dzwiek z radia cb?? bo z tego co pamietam to braciak jak mial cb to byl w tej calej obudowie , wiec jakby to tam wpakowac to nic niebedzie slychac. ;)
to ja skorzystam z tematu ;) jak tam wpakujecie cb to gdzie bedzie głosnik przez ktory idzie cały dzwiek z radia cb?? bo z tego co pamietam to braciak jak mial cb to byl w tej calej obudowie , wiec jakby to tam wpakowac to nic niebedzie slychac. ;)
Bo też tego głosnika uzywa sie tylko wtedy jak CB nie jest zabudowane. Czyli lezy luzem, albo wisi na suficie (cięzarowka). Natomiast w 80% osobowek po wlozeniu do takiej kieszeni wystepuje koniecznosc dokupienia zewnetrznego głosnika. Kosztuje to od 15 do 30 zł.
Tym niemniej jednak są tacy hardcorowcy, którzy po wcisnieciu radia w jakas dziure narzekaja na słaby odbior ... :d :d :d :d
tylko gdzie upchnac ten głosnik zeby go niebylo widac i zeby bylo ladnie slychac :aloha:
tylko gdzie upchnac ten głosnik zeby go niebylo widac i zeby bylo ladnie slychac :aloha:
To zalezy w jakiej obudowie go kupisz. Mnie sie udało w dosc małej, kwadratowej ... W Civicu to raczej przykrece go do popielniczki na koncu tunelu. Czyli bede go miał pod prawym łokciem.
ja mam tam schowane cb i nie narzekam na zbyt cichy dzwiek, wystarcza spokojnie