PDA

Zobacz pełną wersję : Wycieraczki

icet
19-03-13, 20:12
Witam!

Panowie mam taki mały problem może ktoś już się z tym spotkał, w nocy spadło dość dużo śniegu, rano wsiadając do samochodu przypadkiem włączyłem wycieraczki no i pech chciał że nie dały rady unieść śniegu... Odgarnąłem szybe ale pojedyńcze machnięcie wycieraczką nie działa ( wajcha w dół ), bieg 1 i 2 działa normalnie ale 3 bieg już nie działa.

Bezpiecznik sprawdzony, wszystko OK nawet włożyłem nowy ale dalej to samo.
Co mogło się stać? Silniczek raczej jest w pożądku skoro na 1 i 2 biegu działaja wycieraczki normalnie, spryskiwacze też śmigają jak coś :)

pozdrawiam!

piotrstrojek
20-03-13, 13:18
Chyba nie ominie Cię wizyta u elektryka niestety. Wszystkie biegi wycieraczek są na jednym bezpieczniku, więc jeżeli Ci działają na niektórych biegach to niestety oznacza że jakiś styk się mógł upalić...

icet
20-03-13, 17:17
Dzięki za informacje :)

bartek1706
21-03-13, 16:22
Wyjmij przełącznik wycieraczek, rozbierz, poczyść i złóż. Żadnej filozofii tam nie ma i na 99% pomoże, chyba, że coś sie mocno nadpaliło.

icet
21-03-13, 16:41
Gdzie ten przełącznik wycieraczek się znajduje?

kruczekvu
21-03-13, 16:48
Gdzie ten przełącznik wycieraczek się znajduje?
Boże normalnie mnie zatkało
A gdzie je włączasz ?

icet
21-03-13, 22:11
A dobra nie załapałem o co chodzi :) Nie trzeba od razu się denerwować ;) Myślałem na początku że chodzi o jakiś przełącznik który znajduje się przy silniczku czy coś

kruczekvu
22-03-13, 15:28
Ja się nie denerwuję jakby co
Daj znać jak zbadasz sprawę

icet
23-04-13, 10:40
Okazało się że poszło coś w silniczku od wycieraczek, także trzeba będzie zakupić jakiś inny.

Pozdrawiam