PDA

Zobacz pełną wersję : Gaśnie na 'luzie'

nelq
01-12-07, 10:30
Kilka dni temu dojeżdżając na luzie do skrzyżowania silnik sam z siebie zgasł. Na sekundę zapaliła się kontrolka ładowania a potem zgasł. Wczoraj to samo, 2 razy.

Co może być tego powodem?

marcov
01-12-07, 20:04
jeszcze raz bo nie zrozumielem, czy w momencie zgasniecia silnika zapalaja sie jakies kontrolki?

nelq
01-12-07, 20:27
Zapala się kontrolka ładowania - gasnie silnik i zapalają się kontolki ładowania i oleju.

skolopendra
02-12-07, 12:27
silnik sam z siebie zgasł
.zacznij od podstaw
akumulator,klemy,alternator,przekaźnik pompy paliwa

przeczyścić po dokręcać,sprawdzić stan naładowania aku
.i dalej aparat ,kopułka itp

JulekCIVIC
05-12-07, 20:17
przeczyścić po dokręcać,sprawdzić stan naładowania aku
a co ma aku do prawidolwej pracy silnika?? przeciez mozesz wyjac aku podczas pracy silnika i sie nic nie dzieje :P silnik pracuje lepiej bo ma lzej gdyz nieladuje:D

a co do problemu to radze pszeczyscic silniczek krokowy bo pewnie 'paproszek' wpadl i nie domyka sie zastawka i nie dziala prawidlowo :/
pozdro :aloha:

wojdal84
17-02-08, 20:44
i co to było bo mam ten sam problem

nelq
17-02-08, 20:51
Nie wiem. Samo częściowo przeszło. Wygląda to tak, że w momencie wcisniecia sprzegla po hamowaniu silnikiem obroty spadały tak nisko, że silnik gasł. Teraz też się tak zdaża ale nie spadają aż tak mocno żeby gasł. Jeżeli będzie trzeba mogę nagrać filmik.

Randall
18-02-08, 00:47
Ja mam identycznie, poprostu dokładnie to samo, jak długo hamuje silnikiem i wcisne sprzęgło to obroty spadają az swiatla przygasna, ale nie zgasnie silnik.. Co ciekawe jak hamuje silnikiem z gorki to wtedy jest to najbardziej zauwazalne :coo2: :coo2: Moze ktoś kiedyś odnajdzie powód, chociaz stracilem juz wiare.. Dodam ze rzeczy napisane na forum typu kable, swiece, kopulka, krokowy, przepustnica itp przerabialem...

MrcZk
19-02-08, 12:13
u mnie tez tak bywa najbardziej zauwazalne gdy docisne pedal sprzegla do konca lub gdy zbyt dlugo go przytrzymam.

mrbungle
19-02-08, 12:24
podobnie u mnie sie dzieje... już z 3 razy miałem to... nie zawsze to sie dzieje... ale dzieje :|

wlasnie badam w czym może byc problem :|

nelq
19-02-08, 14:52
Tak to wygląda u mnie:
http://pl.youtube.com/watch?v=4JCeWj-d0xE

Max Marcin
19-02-08, 21:00
U mnie jest tak samo jak u ciebie na benzynie i na gazie. pewien gaziaz powiedzial ze to wina nie ustawionych luzow zaworowych tyle tylko ze po regulacji mam zrobione 3tys. o on na to ze moze zle ustawione.Ja go pytam z kad ta pewnosc a on ze w akordzie tak mial.
Co wy na to? Mysle zeby pasowalo sprawdzic te luzy ale sam nie potrafie a 50zl to teraz nie mam.

najemnik_
19-02-08, 23:19
Mialem podobnie ze na luzie mi gasl.Ustawili mi aparat zaplonowy i problem znikl.

nelq
19-02-08, 23:23
na luzie mi gasl
Zauważ, że nam nie gaśnie na luzie, np. jak stoimy a przy hamowaniu

k4rol
20-02-08, 00:00
też tak mam w tym silniku :D z postów wyżej wynika że to norma :D

Max Marcin
20-02-08, 00:05
nie norma. u mnie w czesniej tego nie bylo

nelq
20-02-08, 00:17
U mnie też wcześniej to nie występowało

Randall
20-02-08, 00:28
Zastanawiam sie czy to dobry trop z tymi zaworami... W sumie u mnie po regulacji zaworów zaczely sie dziac cyrki opisane w innym kilkustronnicowym temacie, wszystko niby ogarnalem ale to zostało.. I drażni nieziemsko :djablek:

wojdal84
20-02-08, 14:29
u mnie problem znika po wlaniu stp do paliwa czyli czyżby do dupy paliwo?? Ale z kolei latają mi obroty jak trzymam równo noge na gazie to skaczą o 500obr niezależnie czy kręce wysoko czy nisko :/apropo zaworów też miałem regulowane jakieś 3 4 tyś temu

fafik79
21-02-08, 00:12
a to jest moja historia :) milem pod maska jakis wezyk ktory nie wiedzialem do czego jest ale byl w kiepskim stanie zaizolowany jakas tasma.... bedac w castoramie pomyslalem ze od razu cos takiego kupie... zdemontowalem wezyk zeby miec na przymiarke i przy tej czynnosci mi sie rozpadl... wezyka nie kupilem bo nic takiego nie mieli... no i stoje przy otwartej masce zastanawiajac sie do czego to moglo byc... jakis mily pan bezinteresownie powiedzial mi ze to wezyk od podcisnienia i ze bez niego tez mozna jezdzic... z tym ze objawy beda identyczne jak na zalaczonym filmiku.... pojechalem do sklepu z czesciami do zuka... po drodze gasl kilka razy... kupilem zamontowalem wezyk... i po problemie... moze u Ciebie / u Was jest to samo... nie mam foty ale to wezyk mniej wiecej srednicy 0.5 cm laczacy kolektor ssacy z glowica... dobrze widoczny po otwarciu maski nie trzeba go szukac ....

headone
12-03-08, 19:42
u mnie jest tak samo, gaśnie przy hamowaniu.
Zaczeło występować to jakiś miesiać temu :(
Czy rozwiązał już to ktoś ??

fafik79 mógłbyś zrobić fotki wężyka ??

Max Marcin
19-03-08, 20:58
Doszedl ktos czego to jest wina? :djablek:

Max Marcin
19-03-08, 20:58
Doszedl ktos czego to jest wina? :djablek:

Redrekin
20-03-08, 19:21
Tak jak pisał Fafik, sprawdzaliście wężyki podciśnienia,czy nie są dziurawe i na swoim miejscu?

Redrekin
20-03-08, 19:21
Tak jak pisał Fafik, sprawdzaliście wężyki podciśnienia,czy nie są dziurawe i na swoim miejscu?

Max Marcin
20-03-08, 21:17
Tak ja sprawdzilem i wszystkie sa ok.

Max Marcin
20-03-08, 21:17
Tak ja sprawdzilem i wszystkie sa ok.

wojdal84
20-03-08, 22:25
ja wymieniłem wszystkie zrobiłem reset kompa i jakoś nie gaśnie ale myśle ze dużo winy jest w trefnym paliwie

wojdal84
20-03-08, 22:25
ja wymieniłem wszystkie zrobiłem reset kompa i jakoś nie gaśnie ale myśle ze dużo winy jest w trefnym paliwie