Zobacz pełną wersję : Brak iskry d16z6 co może być uszkodzone
Hej mam problem gdyż robię swapa z d13b2 na d16z6 i tak, cała instalacja kabinowa jeszcze nie podpięta do końca ,komputer podpięty , silnik kręci ale nie ma iskry ,poprzedni właściciel uprzedzał ze niema iskry,podmieniłem cewkę z d15b2 i dalej nie ma iskry, w d15b2 na cewce z d16z6 tez nie było iskry .Moje pytanie brzmi co jeszcze oprócz cewki może byc uszkodzone lub powiedzcie czy jeżeli wiązka kablinowa nie jest podpięta do końca to może przez to nie byc iskry.
moduł zapłonowy ;) też mi kiedyś padł i nie było iskry
najlepiej abys podmienił sobie aparaty bo jak faktycznie wysrał sie moduł to mozesz szukac nowego/uzywanego aparatu do z6. a kable masz dobrze podłaczone?
niby czemu ma szukać nowego aparatu -_- za używkę zapłaci coś około 150zl... a a moduł w inter cars już patrze ile stoi
Cena z beru 250zl a zamiennik za 150zl + doliczysz zniżki jeśli masz znajomości albo pracujesz na warsztacie jakimś to zapłacisz góra 80zł i wiesz ze jadąc dalej nie jeb.. ci używka
a polecam firmę Magneti Marelli dobra i dość tania ja na zbyciu mam dobrą cewkę z d15b2 jak komuś się przyda dać znać oddam za piwo ^^
zmieniłem cewkę od bd i moduł ale dalej niema iskry co jeszcze ,a koło modułu jest takie coś czarne z 2 kabelkami ,co to jest i jest to pęknięte.Czy cewka zapłonowa pasuje od d15b2 do 16z6
co jeszcze oprócz tego . A może czujnik położenia wału
a moze kolega ma zerwany pasek rozrzadu? dlatego nie ma istry bo palec sie nie obraca.. poszukaj w rozrzadzie
palec sie kreci. kupilem sprawny aparat z6, zalozony i dalej brak iskry, podejzewalem ze moze problem lezy w wiazce (cos nie laczy itp) wiec spialem wszystko na krótko (wg schematu), ale dalej nic. sprawdzilem jeszcze raz wszystkie kostki, pospinane, iskry dalej brak, pomysłów tez... co jeszcze jest odpowiedzialne za iskre lub jej brak..? przestawiony rozrzad moze byc przyczyna całkowitego braku iskry..?
motomaniak1988
29-03-13, 22:58
przestawiony rozrzad nie ma znaczenia byle sie palec krecil to iskra powinna byc...
Wie ktoś jak pomierzyć aparat czy dochodzi tam prąd , ma ktoś manuala po polsku do civic 92-95
To tak podpiąłem zgodnie ze schematem przewody od aparatu do kompa + podałem im masę tym 3 kablom co są na dole w kostce ,dalej nie ma iskry .Komputer p28 sprawdziłem i działa aparat mam z gwarancją tak że też powinien być ok .CO JESZCZE SPRAWDZIĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sprawdź wszystkie masy . A najbardziej ta na obudowie termostatu
Okazało się ze wiązka była poszarpana po zmianie całej wiązki aparatu zapłonowego iskra jest