PDA

Zobacz pełną wersję : Klapka wlewu paliwa !! błagam o pomoc !!!

rymcio1987
27-11-07, 20:49
Witam .. na wstępie przepraszam za to że nie przeszukałem forum tylko odrazu piszę topic. lecz nie mam czasu na szukanie bo sprawa jest bardzo pilna !! Niecałą godzinkę temu byłem na stacji benzynowej w celu zatankowania . oczywiście podjeżdżam pod dystrybutor, gaszę silnik i ciągnę za cyngiel otwarcia wlewu.. (Civic Vgen)...i co ? słyszę charakterystyczne "pstrykniecie" , wychodzę na zewnątrz żeby otworzyć wlew.. lecz okazuje sie że on nie "odskoczył" cały czas jest zamknięty !!!! próbowałem ponownie pociągnąć za cyngiel i nic ;/ nie ma tego dźwięku co za każdym razem jak się go otwiera.;/ co może być przyczyną?? linka pękła czy co ?? czy ktoś może mi doradzić co robić !!?? w jaki sposób ewentualnie dostać się do linki !! ktoś się z tym może bawił ??...nie mam paliwa w baku a nie mogę nawet go nalać !!!!! co mam teraz robić!! POMOCY !!!

MacK
27-11-07, 21:01
może linka otwiera tylko klapka przymarzła
spróbuj jeszcze pociągnąć linkę od strony bagażnika, w sedanie da radę, nie wiem jak w hatch'u

rymcio1987
27-11-07, 21:10
no tak .. może przymarzła,ale potem polewałem klapkę gorącą woda. i nic ;/ .. pociągnąć linkę .. no ale jak się do niej dostać ???....

MacK
27-11-07, 21:17
pociągnąć linkę .. no ale jak się do niej dostać ?? ?...
za wykładziną w bagażniku szukałeś ??

Lcfr
27-11-07, 22:10
jewykonaj taka próbe-jedna osoba ciagnie a druga otwiera...

jak sie nie da tao obejrzyj klapke u kumpla-jak jest zbudowana
daje sie to otworzyc awaryjnie chyba bez linki

mateuszz86
28-11-07, 21:40
miałem taki przypadek w mazdzie 323f odkrecałem klapke dla lakiernika do ustalenia lakieru. Po przykreceniu tez nie otwierała sie przyczyna była skrzywiona blaszka która odpych klapkie od karoseri

wojtus1199
28-11-07, 22:47
dzisiaj miałem to samo, podjechałem otwieram i coś ciężko chodzi, za którymś razem pościło ale się nei otwarło, wiec zamknąłem i do domu. Pod blokiem jeszcze jednak próba 1 osoba ciągnęła ja puknąłem ręką i odskoczyło;))