PDA

Zobacz pełną wersję : ej9 stuki w tylnym zawieszeniu

lysy87
27-02-13, 18:01
witam mam taki mały problem jak jest sucho to jest wszystko ok ale jak spadnie deszcz albo po myjni gdy zawieszenie jest wilgotne to coś stuka. niedawno było badanie techniczne (robił to kolega diagnosta) i mówił że jest wszystko ok gumy całe żadnych luzów amorki po 70%. jest to możliwe że górne poduszki na których opiera się sprężyna jak dostana wilgoci nie trzymają dobrze sprężyny i lekko się przesuwa, i do tego te metaliczne stuki. stukania nie słychać przy dynamicznej jeździe. dodam tylko że mam sprężyny H&R -40.

Atardin
21-04-13, 22:49
Podbijam, mam dokładnie ten sam problem, stuki pojawiaja się jak jest wilgotno :|

piotreek23
22-04-13, 15:56
Ja mam podobny problem :) u mnie coś skrzypi na progach :) Mleko oglądał zawieszenie i nic nie znalazł. Mówił że być może mocowania amortyzatorów mają sie ku końcowi przez przegnicie. W temacie skrzypienia na mokro ktoś pisał o sprężynach tylnych żeby ich mocowanie przesmarować WD-40 :)

lukaszwwl
22-04-13, 16:33
obniżenie macie na seryjnych amorach ?
ja mam na seryjnych i sprężyna u mnie takie stuki wykonuje bo seryjny amor nie ma siły jej dobrze rozciągnąć

marceli93
23-04-13, 15:03
u mnie ten problem pojawił się po obniżeniu na seryjnym amorku. Na sucho nic nie słychać a jak się zrobi mokro to tłucze. Tujelki pod mocowaniem amortyzatora są już sparciałe ale nie wiem czy to ich wina