PDA

Zobacz pełną wersję : tylna szyba nie grzeje

Smuga
21-11-07, 08:13
Civic 5d 2007 pytanie do grona użytkowników, górna część tylnej szyby (od łuku) nie grzeje - czy ten typ tak ma czy znów mam pecha ???

Mayek
21-11-07, 10:29
Tez to niedawno zauwazylem... u mnie tez nie grzeje. Ale i tak nie widac tego ze srodka :)

Pik
21-11-07, 13:54
U mnie grzeje. Widac, bo para dosc szybko znika przy drucikach...

michalmacpro
21-11-07, 17:50
Witam

Nie jedźcie czasem z tym do ASO-Panowie w tej górnej części szyby wbudowana jest antena,zresztą ładnie to widać :) :)

Magdolka
23-11-07, 17:21
Wlasnie szukalam na forum w setkach tematow, ale opcja szukaj nie zdala egzaminu nie znalazlam nic konkretnego.
Otoz posiadam Honde Civic V i ogrzewanie tylnej szyby nie dziala w pelni grzeja sie tylko dwie gorne sciezki a reszta nic, utrudnia to bardzo jazde bo tylnia szyba sie przydaje a wtcierac ja to udreka czy ktos wie jak to naprawic?

Smuga
24-11-07, 12:20
Witam

Nie jedźcie czasem z tym do ASO-Panowie w tej górnej części szyby wbudowana jest antena,zresztą ładnie to widać :) :)
No to jak to z tym jest: u jednych grzeje cała szyba, a u innych część drucików jest anteną :czerwona kartka:

michalmacpro
24-11-07, 16:45
A co czytać nie potrafisz?Wszędzie jest tak samo-kilka drucików od góry to antena.Polej sobie szybę wodą na mrozie,włącz ogrzewanie tylnej szyby,wyleź z auta i obserwuj.Lód zacznie znikać tylko do 3/4 wysokości szyby.Oczywiście w lusterku tego fragmentu szyby nie widać.Po nagrzaniu wnętrza pojazdu szyba rozmraża,lub odparowuje w całości-co jest chyba dla ciebie oczywiste.

Pik
24-11-07, 16:47
Moim zdaniem druciki na tylnej szybie maja podwojne zastosowanie. Jest to zarowno antena, jak i element grzewczy. Wykorzystanie jednej z tych funkcji nie koliduje z druga, takze pomysl jest dobry.

Smuga
25-11-07, 10:35
A co czytać nie potrafisz?Wszędzie jest tak samo-kilka drucików od góry to antena.Polej sobie szybę wodą na mrozie,włącz ogrzewanie tylnej szyby,wyleź z auta i obserwuj.Lód zacznie znikać tylko do 3/4 wysokości szyby.Oczywiście w lusterku tego fragmentu szyby nie widać.Po nagrzaniu wnętrza pojazdu szyba rozmraża,lub odparowuje w całości-co jest chyba dla ciebie oczywiste.
To TY masz chyba problemy ze zrozumieniem słowa pisanego, z mojej wypowiedzi wynika, że jedni mówią, że u nich grzeje cała szyba inni że przeciwnie (przeczytaj wszystkie wypowiedzi) i nie gorączkuj się tak :aloha:

michalmacpro
25-11-07, 12:01
Drogi Smugo

Ogrzewanie tylnej szyby jest zbudowane i działa dokładnie tak jak napisałem,we wszystkich 5D VIII gen.
Jedni zwracaja na to uwagę,inni nie,co nie zmienia faktu,że w prowadzeniu pojazdu to nie przeszkadza.Pewno sugerowałeś się prośbą o radę dziewczynki Vgen.pomyliła fora o kilkanaście lat.
Jeszcze kilka miesięcy wstecz byłem na twoim miejscu,jednak dla mnie problemem w moim cifie był silnik z jazza,amory,lakier.Nie przeszkadza ci że auto rozpędza się jak polonez?Ja wymieniłem i był to dla mnie ostatni ciff 1.4 :piwo2:

anszel
01-12-07, 14:15
witam
Przy pierwszym sniegu zostawilem samochod z wlaczonym silnikiem i ogrzewaniem tylnej szyby i rozpuscil sie tylko snieg na dole szyby, chociaz za dlugo nie czekalem.
Ale z kolei gdy szyba jest zaparowana to jestem pewny, ze ogrzewanie tylnej szyby dziala na calej powierzchni.
Wedlug mnie ta gorna polowa ogrzewania szyby tylnej dziala slabiej, ale dziala.

mariusz05
02-12-07, 10:29
Panowie wystarczy zajżeć do serwisówki, dostępna na głównej stronie i wynika z niej jak byk że górna część jest anteną + wzmacniacz antenowy a dolna jest odpowiedzialna za ogrzewanie.Scieżki grzejne naprawia sie lakierem przewodzącym na bazie srebra , nakłada sie 2 warstwy w odstępie 0,5h (oczywiście najpierw trzeba delikatnie oczyścic i odtłuścic paski grzewcze)Dodatkowo na serwisówce są dostępne kody serwisowe do sprawdzania modułów audio jak i samej anteny (poziom sygnału)