PDA

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek dzialanie

chris077
20-11-07, 22:00
Witam mam pytanie o centralny zamek bo tak sie zastanawiam jak u was chodzi. mam civica v g 94r i centralny zamek (oryginalny hondowski) i jak zamykam autko to sie oba zamykaja ale jak otwieram to tylko te drzwi ktore otwieram i na tym koniec.

_Z_I_K_
20-11-07, 22:10
ja jak w swojej otwieram od strony kierowcy to ida oba a jak od pasazera to tylko to jedno :bicie:

Emzor
20-11-07, 22:36
ja jak w swojej otwieram od strony kierowcy to ida oba a jak od pasazera to tylko to jedno :bicie:

No i tak powinno byc. Zamek w drzwiach keirowcy to tzw. master, a pasazera to slave.

Lcfr
20-11-07, 22:38
Witam mam pytanie o centralny zamek bo tak sie zastanawiam jak u was chodzi. mam civica v g 94r i centralny zamek (oryginalny hondowski) i jak zamykam autko to sie oba zamykaja ale jak otwieram to tylko te drzwi ktore otwieram i na tym koniec.

jest to zależne od podłaczenia...
moze byc tak, ze otwiera sie tylko kierowcy (chyba własnie ori honda)
albo wszystkie (dokładany central przewżnie)

patyk_lks
20-11-07, 22:40
Zamek kierowcy nie posiada siłownika(wersje USA takowy mają). Dlatego jak otwierasz od pasażera to kierowcy sie nie otworzy. Wystarczy założyć siłownik i po kłopocie.

fafik79
21-11-07, 00:29
juz poprzednicy o tym mowili ale wiecej opini utwierdzi Cie w przekonaniu ze oryginalny centralny hondy dziala w ten sposob ze jak otwierasz drzwi kierowcy to i pasazera sie otwieraja... a jak otwierasz drzwi pasazera to drzwi kierowcy pozostaja zamkniete... tak samo z zamykaniem... JHM tak ma

Kosciech
21-11-07, 07:35
Jeśli otwierając drzwi kierowcy nie otwierają Ci się drzwi pasażera to znaczy, że najprawdopodobniej uszkodzony jest stycznik podłączony do zamka i działa tylko w jedną strone. Pewnie dostał wody i blaszka zaśniedziała. Natomiast to że jak otwierasz lub zamykasz drzwi pasażera to sie nic nie dzieje to normalne, bo w drzwiach pasażera nie ma sterowania, jest tylko siłownik wykonawczy (slave), a poza tym w drzwiach kierowcy nie ma siłownika tylko sam stycznik.

chris077
21-11-07, 14:41
a ten stycznik jest w drzwiach kierowcy czy pasazera ?

MacK
21-11-07, 14:55
a ten stycznik jest w drzwiach kierowcy czy pasazera ?

a poza tym w drzwiach kierowcy nie ma siłownika tylko sam stycznik.
:bicie:

Spike
22-11-07, 14:16
w drzwiach kierowcy jest tylko tzw. krańcówka, która od bębenka podaje masę do sterownika centralnego zamka (również w drzwiach kierowcy - taka zielona puszka), ten zaś sterownik steruje elektrycznie siłownikiem w drzwiach pasażera.

q-bass
11-05-08, 21:46
Witam wszystkich postnowiłem odświeżyć temat mam taki problem oryginalny central hondy przestał działać myślałem że siłownik master kupiłem nowy siłownik ale tam nie ma siłownika jak to zmontować z siłownikiem o elektryce nie mam zielonego pojęcia