PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z temperaturą i ogrzewaniem po wymianie rozrządu

areq47
14-02-13, 00:31
Witam,
mam problem z moją hondą. Wczoraj odebrałem ją z warsztatu - wymieniany był rozrząd (pasek, pompa wody itd. ). Dzisiaj zauważyłem, że nie działa dobrze ogrzewanie (przy ustawieniu ogrzewania na max przez cały czas z nawiewów leci bardzo zimne powietrze). Wskazówka temperatury dosyć szybko się podnosi, im wyższe obroty - tym temperatura skacze do góry. Po 20 min jazdy już miałem stawać, bo temperatura była bliska max. na wskazówce, ale nagle z nawiewów zaczęło lecieć gorące powietrze i wskazówka wróciła do normalnego poziomu. Przed oddaniem samochodu do warsztatu nie było problemów z ogrzewaniem - wnętrze nagrzewało się bardzo szybko, a temperatura silnika wzrastała wolno i nigdy nie przekroczyła połowy zegara. Co to może być? Zapowietrzony układ chłodzenia?

MikeFoto
14-02-13, 00:42
Zapowietrzony układ chłodzenia.
Milion razy było. Wystarczy poszukać.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

karas
14-02-13, 11:31
warsztat zmianiał Ci pompe wody- wyciagnal stara wlozyl nowa. po tym zabiegu zazwyczaj trzeba odpowietrzyc układ bo w nowej pompie po zalozeniu znajduje sie powietrze. Zakład w ktorym to robiles nie kazal Ci aby auto popracowalo troche na jalowym zeby sie układ odpowietrzyl???

kruczekvu
15-02-13, 11:57
Zakład w ktorym to robiles nie kazal Ci aby auto popracowalo troche na jalowym zeby sie układ odpowietrzyl???
Dziwne jest to że zakład sam tego nie zrobił

areq47
16-02-13, 14:43
Układ był zapowietrzony, brakowało płynu chłodniczego - po dwukrotnym dolaniu (rano i po południu) płynu wszystko już działa jak powinno. Minus dla warsztatu ;/

karas
16-02-13, 23:50
to napisz w dziale regionalnym zeby ludzie omijali z daleka ten warsztat. Szkoda auta.