Zobacz pełną wersję : Zatrzaśnięte drzwi :(
Problem jest następujący:
w lewych tylnych drzwiach nie działa zewnętrzna klamka, natomiast przez przypadek przełączyłem blokadę na drzwiach (rodzicielską) i teraz nie mogę otworzyć ich również od wewnątrz.
czy jest jakiś sposób by je otworzyć z jak najmniejszymi uszkodzeniami?? (a najlepiej bez nich)
proszę o pomoc
W tym przypadku to dzwi otwieraja sie tylko od zewnatrz. A jak klamka zewnetrzna nie dziala to pozostaje tylko ja poswiecic i wyrwac, wtedy bedzie jakikolwiek dostep do ciegien ;)
a jeśli udało by mi się rozebrać boczek w drzwiach od środka to jaki tam jest dostęp do linek?
czy morze jet tam jakaś przegroda która uniemożliwi otwarcie tych drzwi?
dziekuje za pomoc
No chyba ze jakos dostaniesz sie cienkim narzedziem do tej blokady rodzicielskiej i ja odblikujesz. Bo boczka to raczej nie zdejmiesz.
VOLA ktoś już na 5d miał ten sam problem i dostał się do klamki odginając chyba boczek jakoś, nie wiem dokładnie jak to rozwiązał ale udało mu się. Poszukaj trochę na forum a napewno znajdziesz.
Dokładnie poszukaj na forum, ktoś już miał taki sam przypadek. Z tego co pamiętam udało mu się ściągnąć boczek, choć mi wydaje się to niewykonalne. Jak Ci nie pójdzie, wyrwij klamke. Kupisz ja za ok 30pln więc nie ma tragedii.
ok dzięki za rady bede próbował coś tam włożyć jak znajdę chwilkę by tą blokadę podnieść z powrotem
Ja bym spróbował jeszcze odkręcić klamkę wewnątrz i tamtędy próbować pociągnąć cięgno od klamki zewnętrznej, może się udać.
Blokady nie podniesiesz z powrotem przy zamkniętych drzwiach, bo się do niej nie dostaniesz, poza tym chyba nie da się jej podnieść przy zamkniętym zamku.
Zdjęcie wewnętrznej klamki i ciągnięcie cięgna nic nie da bo to cięgno jest odłączone blokadą.
Zdejmij boczek, nie powinno być problemu, najwyżej będziesz musiał zdemontować siedzisko tylnej kanapy. Jak zdejmiesz boczek, otworzysz drzwi i wymienisz klamkę na działającą.
Pzdr.
Zdjęcie wewnętrznej klamki i ciągnięcie cięgna nic nie da bo to cięgno jest odłączone blokadą.
Myślałem raczej o ciągnięciu poprzez długie szczypce tego cięgna od zewnętrznej klamki, ale jeśli da się rozebrać boczek to nie ma problemu
Myślałem raczej o ciągnięciu poprzez długie szczypce tego cięgna od zewnętrznej klamki, ale jeśli da się rozebrać boczek to nie ma problemu
aha, no to ok.