PDA

Zobacz pełną wersję : Zimowe opony

harpagan
14-11-07, 09:47
Witam

Na dniach muszę sobie kopić zimówki, wczoraj niezłe mną pozarzucało i sie przestraszyłem dodam tylko ze autem śmigam od końca wakacji ale prawko odbieram za tydzień zdałem w piątek ;D i mam pytanie czy warto kopić tylko dwie na przodu opony bo słyszałem opinie ze to nic nie da jak już to 4 bo dwie to wyrzucie pieniędzy w błoto a na 4 narazie nie mam kasy.

i nie wiem czy nowe czy używane bo różnica w cenie chyba nie jest duża przy 175/70R13 a takie mam w briefie ze są do tego autka może jakiś inny rozmiar polecacie

wunat
14-11-07, 10:03
nigdyw zyciu. wybij sobie z glowy polaczenie 2 zimowek i 2 letnich.

Motyl
14-11-07, 11:06
autem śmigam od końca wakacji ale prawko odbieram za tydzień zdałem w piątek
bez komentarza :bicie:

wybij sobie z glowy polaczenie 2 zimowek i 2 letnich.
kup 4 nowe, bedziesz miał na kilka sezonów

harpagan
14-11-07, 11:14
dzięki za odpowiedz będą 4 używki

auto mam do wiosny bo lato praca i po wakacjach coś innego będzie (z wspomaganiem :d ) wiec nowe odpadają

nie śmiej jazda bez prawka dużo dobrego mnie nauczyła np jazdę bardzo ostrożnie by nie wpaść w oko pieską i nie spowodować wypadku bo to było by masakryczne. :angel2:

wunat
14-11-07, 11:17
zamknijcie ten temat, prosze...

rodzyneck
15-11-07, 15:41
wczoraj niezłe mną pozarzucało

czy warto kopić tylko dwie na przodu opony
A czym Ci tak pozarzucało? Przypadkiem nie tyłem?
Myślisz że jak zostawisz letnie z tyłu to będzie jakaś odmiana? :agent:

bolas
20-11-07, 18:09
warto kopić tylko dwie na przodu opony

czy warto to na pewno nie

z kolei z drugiej strony mozesz zalozyc tylko 2 opony zimowe ale bedziesz musial pamietac ze noga z gazu bo masz jeszcze letnie :] te 2 opony jedynie moga ci pomoc w ruszeniu na sniegu ale osobiscie bym nie polecal stosowanie takich rozwiazan

ceelx
20-11-07, 18:12
ja uwazam ze warto :D

jak ktos lubi jak mu dupa przy hamowaniu ucieka :D heheheh

kurgan
20-11-07, 19:32
nie śmiej jazda bez prawka dużo dobrego mnie nauczyła np jazdę bardzo ostrożnie by nie wpaść w oko pieską i nie spowodować wypadku bo to było by masakryczne. :angel2:

ostatnio bylem swiadkiem wypadku. koles mercem skosil seata. tak, ze elementy z obu aut zatrzymaly sie ode mnie w odleglosci 2 metrow, lecac okolo 15m przez spora krzyzowke. oba auta na zlom. kierowca mercedesa - sprawca wypadku... zostalo mu 4 godziny do odebrania prawka. naj$%@ sobie w papierach, ze bajka... nie wiem czym sie chwalisz, chyba tylko szczesciem ziom :) takze farta masz nieziemskiego. pamietaj, ze to nie ty musisz w kogos wjechac, moze byc odwrotnie... szerokosci i przyczepnosci! :)

oponki tylko komplet!! i dobrzeby bylo jakby nie byly mocno zuzyte :) :piwo: