Zobacz pełną wersję : Czujnik otwarcia drzwi.
Witam . Od jakiegoś czasu nie reaguje mi czujnik otwarcia drzwi u kierowcy , czujnik zamieniałem z innymi i nic jak by nie było prądu w kabelku który do niego idzie .. Odpowiada za to jakiś bezpiecznik ? jakieś propozycje ?
Witam . Od jakiegoś czasu nie reaguje mi czujnik otwarcia drzwi u kierowcy , czujnik zamieniałem z innymi i nic jak by nie było prądu w kabelku który do niego idzie .. Odpowiada za to jakiś bezpiecznik ? jakieś propozycje ?
Przerabiałem to już wielokrotnie. Musisz wyjąć czujnik (najlepiej od razu wszystkie 4, bo za chwilę problem pojawi się w pozostałych). Odkręcasz go śrubokrętem gwiazkowym ale to już wiesz.
Następnie musisz go sobie zabrać do domu, pod lampą rozebrać i wyczyścić wewnętrzne styki. One są zaśniedziałe. PRzerazisz się jak bardzo są zaśniedziałe jak je rozbierzesz jeżeli jeszcze tego nie robiłeś.
Ja szorowałem najpierw wcikiem nasączonym rozpuszczalnikiem do paznokci, potem delikatnie drobniutkim papierem ściernym. Jak Hondę mam 8 lat, to robiłem to już 3 razy - we wszystkich drzwiach.
Po tym zabiegu - jak ręką odjął.
tylko problem jest w tym ze wszystkie czujniki działają a nie ma prądu w drzwiach kierowcy tylko ..
tylko problem jest w tym ze wszystkie czujniki działają a nie ma prądu w drzwiach kierowcy tylko ..
to przyjrzyj się końcówce wystającej z karoserii, wchodzącej do czujnika - może ona jest zaśniedziała
a własnie wystapil lepszy motyw . Podczas jazdy zapalila się kontrolka od otwartych drzwi oraz zapalila sie lampka wewnetrzna .. co jest ? ..
Regulowałeś ostatnio może drzwi albo czujnik odkręcałeś? Z tego co pamiętam to czujnik nie ma miejsca regulacji więc trzeba trochę bardziej dociągnąć drzwi do budy.
Regulowałeś ostatnio może drzwi albo czujnik odkręcałeś? Z tego co pamiętam to czujnik nie ma miejsca regulacji więc trzeba trochę bardziej dociągnąć drzwi do budy.
ale po otworzeniu i zamknieciu drzwi jest okej :D
Miałem dokładnie ten sam problem ;) Podczas jazdy zapalała mi się kontrolka a drzwi były zamknięte, musiałem je dociągać ;d
Rozwiązałem to tak że pod ten czujnik (po odkreceniu go), dałem mała podkładkę i przykręciłem, czujnik trochę zmienił pozycje i jest ok :)
Miałem dokładnie ten sam problem Podczas jazdy zapalała mi się kontrolka a drzwi były zamknięte, musiałem je dociągać ;d
Rozwiązałem to tak że pod ten czujnik (po odkreceniu go), dałem mała podkładkę i przykręciłem, czujnik trochę zmienił pozycje i jest ok
Ale po trzaśnięciu drzwiami działa na jakiś czas , ale oke spróbuje zrobić tak jak mówisz
Ale po trzaśnięciu drzwiami działa na jakiś czas
Anie lepiej po prostu wyregulować zamek ? :)
Anie lepiej po prostu wyregulować zamek ?
jutro będę kombinować . a co z tym ze lampka się nie świeci po otwarciu drzwi u kierowcy ? dobrałem się do wtyczki którą podłącza się do czujnika , nie jest zaśniedziała ..
Głupie pytanie - masz w odpowiedniej pozycji przełącznik na lampce?
Głupie pytanie - masz w odpowiedniej pozycji przełącznik na lampce?
chyba mam na 1 ...
Toz wiadome ze na środkowej , żeby lampka się zapalała po otwarciu drzwi
masz podobnie jak u mnie? -> http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?165905-Brak-o%B6wietlenia-po-otwarciu-drzwi&p=1868471#post1868471
U mnie dość niedawno pojawił sie ten sam problem z zapalającą się kontrolką otwarcia drzwi podczas jazdy. Czujnik jest tak skonstruowany ze na trzpień nałożona jest nakładka gumowa. Ja podłożyłem cienką podkładkę (może być nawet kawałek zapałki) od strony drzwi pod tą gumkę i problem z głowy. "Regulacja drzwi albo zamka" po co sobie utrudniać życie? ;-)