Neurochirurg
12-11-07, 08:58
Stukanie przewija się na forum, ale nie znalazłem podobnych objawów. Sprawa wygląda tak, że podczas przejeżdżania po nierównościach, nawet małych, pojawia się na tyle stukanie. Dźwięk jest głuche i przypomina przewalanie się czegoś w bagażniku (nie jest to skrzypienie, nie jest to metaliczny dźwięk, tylko głuche stukanie).
Sprawdziłem czy nie wali dojazdówka, wywaliłem wszystko co mogło stukać w bagażniku. Na kanale nie stwierdzono żadnych luzów. Pojechałem na stację gdzie wytrzepali mi auto i koleś powiedział że stukanie to sprawa poduszek amortyzatorów w tyle. Ale dwóch mechaników na tę diagnozę trochę kręciło nosem i skomentowali to "no można wymienić, zobaczymy".
Ktoś spotkał się z takim głuchym stukaniem i wie jaka może być przyczyna?
Pozdrawiam.
Sprawdziłem czy nie wali dojazdówka, wywaliłem wszystko co mogło stukać w bagażniku. Na kanale nie stwierdzono żadnych luzów. Pojechałem na stację gdzie wytrzepali mi auto i koleś powiedział że stukanie to sprawa poduszek amortyzatorów w tyle. Ale dwóch mechaników na tę diagnozę trochę kręciło nosem i skomentowali to "no można wymienić, zobaczymy".
Ktoś spotkał się z takim głuchym stukaniem i wie jaka może być przyczyna?
Pozdrawiam.