Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czy dobra diagnoza stukania?

Neurochirurg
12-11-07, 08:58
Stukanie przewija się na forum, ale nie znalazłem podobnych objawów. Sprawa wygląda tak, że podczas przejeżdżania po nierównościach, nawet małych, pojawia się na tyle stukanie. Dźwięk jest głuche i przypomina przewalanie się czegoś w bagażniku (nie jest to skrzypienie, nie jest to metaliczny dźwięk, tylko głuche stukanie).

Sprawdziłem czy nie wali dojazdówka, wywaliłem wszystko co mogło stukać w bagażniku. Na kanale nie stwierdzono żadnych luzów. Pojechałem na stację gdzie wytrzepali mi auto i koleś powiedział że stukanie to sprawa poduszek amortyzatorów w tyle. Ale dwóch mechaników na tę diagnozę trochę kręciło nosem i skomentowali to "no można wymienić, zobaczymy".

Ktoś spotkał się z takim głuchym stukaniem i wie jaka może być przyczyna?

Pozdrawiam.

skolopendra
12-11-07, 17:03
"no można wymienić, zobaczymy".

dobra diagnoza :d
miał będziesz po wymianie 100% na tak lub nie

Revoltec
12-11-07, 17:35
Są takie gumki na górze na amorkach ale z tego co pamietam to raczej nic nie da bo kolumna trzyma sie na dwuch śrubkach a ta gumka jest po środku i nie dotyka karoseri ale moga byc luzy miedzi amorkiem a sprezyna lekko skrecona czy cos i moze wtedy cos pukac ale nie wydaje mi sie ze to, to.

dewon1
04-10-08, 14:46
mam to samo u siebie jak odpalam auto i wyjezdzam z garazu to tak jakby na skutek jakaiegokolwiek przechylenia samochodu cos w tylnych amorach stukało a raczej nie stukało tylko latał tam jakis kawałek plastiku czy srubka ....tez przetrzepałem auto i ...nic nie znalazłem na przegaladzie amory ok ...takze sie zastanawiam cio to moze byc bo lekko wkurza ucho taki niby skrzypo stukot:)