PDA

Zobacz pełną wersję : zimówki ?

pop
05-11-07, 19:59
posiadam zimówki firny goodyear4szt. ale dwie sztuki są podcięte z jednej strony było to spowodowane złą zbieżnością ale moje pytanie czy jak włożę je do przodu to coś może się stać z samochodem przez takie opony ?

skolopendra
05-11-07, 20:08
możesz odczuwać jakieś dziwne drgania , ściąganie w którąś ze stron ..itp
albo nic :)

pop
05-11-07, 20:12
a jak je wyważę albo z tyłu dam

skolopendra
05-11-07, 20:17
wyważyć może już się nie dać,a i tak nigdy nie masz 100% po wyważeniu ,zwłaszcza opon
z bagażem ;) doświadczeń
...................................tył to zawsze jakaś alternatywa

pop
05-11-07, 20:23
z tyłu chyba nic się nie stanie bo wyczytałem że z przodu to może zbieżność polecieć a co sądzicie o zakładaniu tylko dwóch opon zimowych na przednią oś a z tyłu pozostawienie letnich bardzo ten model lata w zimie próbował ktoś

skolopendra
05-11-07, 20:25
a co sądzicie o zakładaniu tylko dwóch opon zimowych na przednią oś a z tyłu

jak wchodziłem w zakręt to dupa mnie mijała ;) ...raczej nie polecam

pop
05-11-07, 20:41
a przy hamowaniu tył nie wyprzedza przy bo zamiatanie na boki czasem jest super

mirasek
05-11-07, 21:19
Nie chciałbym Cie mistrzu zimą mijać na zakręcie :bicie:

ygor
05-11-07, 21:35
z tyłu chyba nic się nie stanie bo wyczytałem że z przodu to może zbieżność polecieć a co sądzicie o zakładaniu tylko dwóch opon zimowych na przednią oś a z tyłu pozostawienie letnich bardzo ten model lata w zimie próbował ktoś

czytałem że lepsze opony trza dawać na tył bo jak przód wpadnie w poślizg to łatwiej dużo wyprowadzić niż jak dupa cie wyprzedzi ... poświęć te 100 pln i kup choć używki na jeden sezon

jacek_bp
06-11-07, 08:11
Dobrze ze mieszkasz w Bilgoraju to mam male szanse zebysmy sie spotkali na drodze jak "zamiata". Nad samochodem trzba miec kontrole, a na letnich oponach nigdy nie wiesz jak sie zima zachowa samochod.
Tak jak Ci podpowiadaja, kup chociaz uzyane na sezon. Na letnich oponach nie ma jazdy zima.
Poza tym tak jak pisza przod jest latwiej wyprowadzic wiec zaklada sie zimowki na tylna os jezeli masz tylko dwie.