PDA

Zobacz pełną wersję : Skrzynia biegów

adriangrabowski
04-11-07, 11:52
niedawno stałem sie szcześliwym właścicielem hondy 6 gen. coupe i mam pytanie wszystko jest oki skrzynia działa dobrze nie zgrzyta i pracuje lekko tylko ze jak jade i opre reke na lewarku to słychać taki dziwny szelest jak by skrzynia zachaczała o inny wałek gdy lewarka nie przesuwam reka to wszystko jest oki czy to jest normalny objaw i jeszcze jedno pytanie brakuje mi tej gumy ochronnej na rancie nadkola i nie umiem jej dostać dlatego wie ktoś moze gdzie można takie coś załatwić a jak nie to czym ją zastąpić

Sławek
04-11-07, 12:46
Może lewarek haczy o wydech , wejdź pod auto, niech ktoś w środku porusza lewarkiem- powinno być widać od spodu co jest przyczyną......chyba że to coś w skrzyni.
A co do gumowej nakładki to sobie odpuść- zbiera się pod nią woda, i nadkola szybciej rdzewieją- było o tym na forum.

michal750
04-11-07, 13:26
Podepne sie pod temat i rowniez zapytam o skrzynie biegow w coupe 6 gen.
Skrzynia rzęzi mi dosyc glosno na 1 biegu. Dzwiek identyczny jak przy jezdzie na wstecznym. Na drugim biegu tez rzezi, ale juz bardzo cichutko. Na pozostalych biegach juz nic nie slychac.
Czy to wina lozysk w skrzyni o ktorych tyle czytalem? A moze to wina lozyska oporowego?