PDA

Zobacz pełną wersję : chwilowy problem z rozruchem, immobiliser?

mihcioo
30-10-07, 19:23
Witam, Mam honde civic v gen 93 rok hathback z silnikiem 1,5 90 koni i mam dolaczony do tego auta immobiliser conlog. mam go okolo pol roku i kiedys juz mialem chwilowy problem z zaplonem mianowicie przekrecalem kluczyk odpalalem i rozrusznik pracowal cyklicznie, nie łapał ani nic wiec byla taka objawa jakby nie bylo paliwa. za ktoryms razem odpalil jakby za cyknięciem bez dławienia ani nic za dotykiem. Wczoraj mialem podobnie na swiatlach mi stanol sam z siebie bez dlawienia ani nic tylko tak jakbym go zgasił. za 10 moze razem dopiero odpalil bez krecenia, za dotykiem. teraz wszystko jest okej ale szukam przyczyny. jak myslicie to moze byc immobiliser ktory sie zawiesza? mechanik mowil ze jest taka opcja i lepiej go wyrzucic. czy moze jednak to jest pompa paliwa, jego przekaznik lub moze swiece przewody cokolwiek:-P dawajcie jakies pomysly, moze cos znajde:D

skolopendra
30-10-07, 19:32
jego przekaznik
przelutuj najpierw przekaźnik pompy a jak nie pomoże to szukaj dalej

mihcioo
30-10-07, 19:48
a gdize ten przekaznik moge znalezc i co mam dokladnie z nim zrobic. wiecie taka akcja zdazyla mi sie na pol roku moze z 3 razy. sporadycznie, pozniej wszystko jest okej ale nie chce by gdzies na trasie zrobil mi taki myk bo wtedy problem jest...

skolopendra
30-10-07, 20:59
3 razy
to trochę rzadko jak na przekaźnik
.......................użyj funkcji .......... :szukaj:
a znajdziesz wiele opisów i podpowiedzi