PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z odpaleniem...

DavidofHonda
07-01-13, 18:22
Witajcie wszyscy :)
Wczoraj zakupiłem Honde Civic VI generacji 5D 1.4.Auto posiada gaz i wczoraj odpalało normalnie.Żadnych przecieków ani nic.Wszystko idealnie.Dzisiaj rano zaczął padać deszcz i praktycznie całe auto jest w lodzie.Ciężko było drzwi otworzyć, ale jakoś wszedłem :) No i tu zaczął się problem bo drzwi musiałem otworzyć kluczem.Nie szło na pilot bo jak by się otwierały i nagle zamykały.Po włożeniu kluczyków i przekręceniu wszystko jest dobrze.Radio działa .itp i jak kręcę słychać jak się kręci rozrusznik, ale auto nie odpadała....W czy może tkwić problem jeśli to (akumulator ma miesiąc czasu) nie akumulator? To mój pierwszy samochód i zbytnio się nie znam więc prosiłbym żeby tłumaczyć wszystko jak laikowi.

piotreek23
07-01-13, 21:23
Nie masz czasem alarmu??? Swiatła nie migają? nie masz czerwonej diody która pulsuje? Ewentualnie zobacz czy jest syrena pod maską bo ta może być uszkodzona i nie wyć.

Vaio
07-01-13, 21:29
1. Ile masz paliwa w baku?
2. Na jakim oleju jezdzi i ile go masz?
3. Sprawdz jak bedzie odpalal na plusowej temperaturze, albo jak nie bedzie tak wilgotno.

DavidofHonda
11-01-13, 19:27
Więc tak - auto zaczęło odpalać na gazie i prawdopodobnie była to...blokada zapłonu ;) Pojechała już do mechanika i czekam na rezultaty :)