Zobacz pełną wersję : po zglebowaniu tyl nizej help!!
Panowie/Panie mam taki problem ze po zglebowaniu moja Hanka stoi tylem nizej co zrobic zeby to sie w miar wyrownalo bo teraz to strasznie mi sie nie podoba;/;/
Też mam ten problem... :o
Najlepiej wrzucić na przód niższe springi, albo na tył wyższe :)
a jakie masz obizenie przod i tyl tyle samo ?
donald1992
03-01-13, 09:04
a moze zalozyles przednie springi na tyl?:)Bywały takie przypadki i wtedy tyl bedzie nisko a przod bedzie stal jak koza:)
Raczej jakby zamienił sprężyny to tył by strasznie stał wysoko, a przód nisko. Z przodu samochód jest cięższy
no ale przednie sa dluzsze od tylnych, nie widze analogii :D
amory sprawdzone z tylu ??
co to za springi ?
jakie auto i od czego te sprezyny
wozisz cos w bagazniku? LPG jest ?
donald1992
03-01-13, 09:19
no ale przednie sa dluzsze od tylnych, nie widze analogii
a nie przednie są krótsze?:)
przednie sa napewno grubsze :)
Dupa jasia, zestaw z MTS -40/35 ma taką samą grubość springów, za to przednie springi ma dłuższe od tylnych - w przypadku odwrotności montażu, przód będzie miał glebę jak na -60 a tył będzie znacznie wyższy.
a ja miałem tss tuning i te tylne były dłuższe
Multum jest takich przypadków, znajomy kupił weiteci -60mm oraz amory ta-technixa i powiem wam, że dał kupę kasy za nowe sprężyny, a po założeniu tył ma -50 przód -30.
a po założeniu tył ma -50 przód -30.
pozostaje uciąć z przodu 2 zwoje sprężyny i będzie dobrze :cool: :D
Multum jest takich przypadków, znajomy kupił weiteci -60mm oraz amory ta-technixa i powiem wam, że dał kupę kasy za nowe sprężyny, a po założeniu tył ma -50 przód -30.
Problem polega na tym że do tych amorów masz takie same talerzyki na przód i na tył. Trzeba zbić oem talerzyki i wrzucić na przednie amory i będzie te 20mm niżej jak nie więcej. Mam takie talerzyki gdzieś luzem jak coś.