PDA

Zobacz pełną wersję : Demontaż nietypowej listwy drzwiowej

spidek
31-12-12, 15:31
Dokładnie chodzi mi o listwę która jest nad lewymi i prawymi drzwiami. Wygląda to tak jakby była metalowa i jest nasunięta na blachę drzwi. Wyszła mi ruda pod nią i chciałem to zabezpieczyć. Kupiłbym nowa bo wypuchła, ale czy da się w ogóle to kupić ? Albo co z tym teraz zrobić bo drzwi generalnie zdrowe i nawet nie trzeba ich malować.

Prawdopodobnie chodzi o numer 5 i 6:

http://old.japancars.ru/cat/honda/index.php?hmodtyp=8599,8600,8601&npl=17S5T501&_nplgrp=6&nplblk=B__5320

walec7_7
31-12-12, 19:08
Jeśli chodzi Ci o numer 5 i 6 to jest to zwykła matowa folia wycięta i nalepiona na ramkę drzwi więc jak wyłazi Ci spod niej ruda to trzeba pewnie ją odkleić i zabezpieczyć z tym że kupno nowej to tylko ASO zapewne koszmarne pieniądze. Więc można kupić jakąś porządną matową folie np. 3M i okleić to potem założysz lusterko i boczną listwe i powinno wyglądać jak fabryka dała :)

spidek
01-01-13, 13:15
Jak się bardziej przyjrzałem to faktycznie jest to tylko folia ;) Zapytam najpierw w aso ile sobie wołają za to coś ;]

walec7_7
01-01-13, 17:16
To jak się dowiesz to daj znać, ciekawy jestem ile taka naklejka :P

spidek
01-01-13, 18:00
Jasne, napiszę. Zobaczcie sobie swoje drzwi...albo moje mają wadę albo wszystkim kiedyś to poleci. Choć auto generalnie zdrowe jak rydz pod względem rudy. Jakby wada fabryczna. Zaczyna się na kancie drzwi, tam gdzie przykrywa je ta pionowa listwa drzwiowa. Drzwi oryginalne, nigdy nie malowane. Mierzone miernikiem.

walec7_7
12-01-13, 20:21
No i jak tam się sprawa toczy? Orientowałeś się ile taka naklejka w ASO?

spidek
16-01-13, 15:38
W końcu udało mi się zadzwonić i dowiedzieć. Więc cena to 'jedyne' 89zł ;) Blacharz który mi to chce robić, pomalowałby na czarny kolor i nie bawił się w folie...sam nie wiem co teraz zrobić. Z ciekawości pytałem o szkło do lusterka bo mam pęknięte - 240zł :)