PDA

Zobacz pełną wersję : D15B2 szaleje i sam operuje gazem!?

danieleg4
30-12-12, 02:18
Witam!

Model: EG4
Silnik: D15B2 ori bez modów tylko wydech.

Dziś zmieniłem przepustnicę wraz ze wtryskami. Po zmianie przepustnicy auto jest zrywne i bardzo żwawe jak na te niby 90km. Wszystko ładnie pienie zbiera się jedzie dobrze nie przerywa i nie szarpie. Jednak na biegu jałowym obroty wariują i tak jak by sobie sam dodawał gazu. Wężyki podciśnienia wszystkie w dobrym stanie nie ma zrzesiałych, pompka paliwowa ok, filtr paliwa ok, wtyczki i kabelki też. Przepustnica otwiera górny "talerz" i dolny. Odcięcie przy ~ 7200rpm wszystko gra ale te obroty na wolnych skaczą. Krokowy wyczyściłem tyle że nie profi bo rozpuszczalnikiem pędzelkiem i WD40 (nie wiem czy tak można ale jak coś to mam drugi ;) ) Dodam, że na LPG problem ustaje i wtedy chodzi cud miód.

Tutaj jest filmik co i jak się dzieje proszę o pomoc ;)
http://www.youtube.com/watch?v=PcqNDvsK5Vo&feature=youtu.be

piotreek23
30-12-12, 14:55
Ja miałem w swojej 6 taki problem :) u mnie winna była brudna przepustnica..i też tak właśnie skakało na jałowym.

danieleg4
30-12-12, 15:24
Przepustnica jest czyściutka ;) dodam, że na biegach wolno z gazu schodzi tak jakby był opóźniony i ostatnio na ciepłej motorowni odcinka pojawiła się na 3tys RPM ;/ Na gazie żadnego z tych problemów ;>

piotreek23
30-12-12, 16:02
Hmm komputer patrzałeś czy jakiś błędów czasem nie rejestruje?

danieleg4
30-12-12, 18:56
CHECK nie świeci mi się podczas jazdy.

piotreek23
30-12-12, 20:16
To że się nie świeci nie znaczy że nie ma jakiś błędów. Warto sprawdzić.