PDA

Zobacz pełną wersję : Planuję remąt civic ale nie wiem od czego się zabrać .

czarus
20-12-12, 13:45
Witam wszystkich klubowiczów nie wiem czy w odpowiednim dziale to piszę ale jestem pierwszy raz i myślę że nie będzie tragedii ; Więc zacznę dokonałem zakupu Hondy Civic 1.5 z 1993 r kolor czarny , chodzi mi o pomoc ponieważ chcę ją zrobić w stylu JDM .Ogólnie dobry kolor , felga gleba . Tylko w tym problem bo najpierw chcę ją doprowadzić do stanu normalności , nienormalność polega na połamanym doszczętnie przednim zderzaku tylny raczej do sklejenia bo małe pęknięcie nadkola w opłakanym stanie dziury itp
przy 90-100 km/h zaczyna samochód pływać po drodze (nie wiem czym spowodowane podkreślę ze jest zima a letnie łyse tak opony od środka ze druty wystają i gość mówił że zbieżność do ustawienia co prawda że jak sie przypatrzy do koła sie rozchodzą , przód jest bardzo obniżony ) i teraz was proszę o rady od czego zacząć ; (
pozdrawiam ; ))

Młody ŁDZ
20-12-12, 13:47
Zacznij od słownika, skończ na wklejeniu fot.

Blacharka i zawieszenie do zrobienia.

czarus
20-12-12, 13:51
ok ; ) Foto fotki zaraz będą

czarus
15-01-13, 17:14
Witam po raz kolejny. Chciał bym prosić o fajne zdjęcia civic vgen w czarnym kolorze zrobioną JDM ; ) a teraz co zrobiłem od ostatniego wpisu ; )

Blacharka
-ogarnięta cała blacharka : Reperaturki itp ... tylko czeka na lakier ( w przeciągu tygodnia )
Zawieszenie
-wszystkie gumy przód nowe, tył poliuretan ; )
- gleba -60
Silnik
-kolektor 4-2-1 reszta przelot 2,5 cala koniec apexi n1
-dolot parówa stożek K&N z zabudowa

a i przepraszam za bledy piszę na telefonie ; )

Leman69
15-01-13, 19:53
Chciał bym prosić o fajne zdjęcia civic vgen w czarnym kolorze zrobioną JDM polecam wpisać w google grafika takie hasło i coś napewno wyskoczy.....:D

cichy86_20
16-01-13, 02:45
w 1,5 wydech 2,5" to chyba lekka przesada:) dawaj foty to cos Ci ktos pomoze, bo tak to raczek ciezko:)

gasoline
17-01-13, 18:16
No i gdzie te fotki ?

Tomeszek
19-01-13, 11:13
no robi REMĄT wiec spokojnie, czekej :D

gasoline
19-01-13, 20:03
no robi REMĄT wiec spokojnie, czekej :D

Aha, to będę czekał z autem skinieniem :), znaczy z utęsknieniem.

czarus
19-01-13, 23:30
Czesc ; ) chwiowo prace przerwane z braku czasu jtr postaram sie odnalesc zdj i wrzucac z poszczegolnych prac : ) bardzo przepraszam za te bledy ale psze na telefonie; ) jak by ktos mial przedni zderzak w okolicach w przystepnej cenie to pisac

Camellia Racing
19-01-13, 23:35
To dużyyyy remont, jak zderzaka ni mo ;)

czarus
20-01-13, 00:06
Hehe troszke sie dzieje kupilem go w stanie ze masakra nadkola zjedzne zderzaki polamane prowadzilo masakrycznie; ) pierwsze co zrobione zawieszenie zbierznosc itp, blacha ogarnieta wstawione reperaturki itp szpachlowane i podkladowane; ) reszta zabezpieczona wiec narazie ogarniete co potrzeba ,do tego nowe sprezynki -60 +amorki, alu 195/50/15 wszystko zaje***cie wyglada; ) przelot 2,5 cala ale bdzie zamiana z kolega na 2 ; ) bo 2,5 to faktycznie przesada tlumiczek koncowy apexi n1, dolot tez ogarniety; ) tyl zderzak nowy spoczywa sobie narazie tyle; ) teraz tylko oczekuje na malu malu ,amberki i stolki z pralki lV. aa i przedni zderzak xD

probestic
20-01-13, 10:15
No to z grubej rury ;) Pokaż potem jakieś foty jak to wszystko wygląda po takim zacnym remącie ;)

Camellia Racing
20-01-13, 14:42
Mogę Tobie sprzedać kompletnie zrobioną budę EJ1 bo ja nie mam już siły dłubać ;)