Zobacz pełną wersję : Tylna kanapa vti do coupe Vgen
Moze ktos przekladal i wie juz czy pasuje czy nie, a jesli nie to co trzeba przerobic zeby pasowalo, czyli chce miec tylna kanape od vti u siebie w coupe, dotyczy obu 5gen
kanapa od sedana vti Vgen nie pasuje do coupe Vgen. miałem taką kanapę na sprzedaż i wtedy byli chętni na wsadzenie jej do coupe ale gdzieś na forum wyszukałem, że ktoś próbował i nie pasuje. natomiast nie wiem co zrobić żeby pasowała :/
Nie sprecyzowales pytania.
VTI bylo zarówno w HB, jak i sedanie. Z HB podejdzie do coupe, z sedana, o która domyslam sie ze Ci chodzi, niestety nie podejdzie.
Moim zdaniem za duzo rzeźby, duzo roboty dla tapicera. U ciebie sa spore wyciecia na nadkole, których nie ma w sedanie. Tam to jest zrobione inaczej.
Wystarcza dwie fotki porównawcze kanapy z sedana i coupe i bedzie widac.
Hcc próbowal wsadzic kiedys do Ciebie, ale po przymiarce, zrezygnowal i od tamtej pory siedzi ona u mnie w aucie.
Okej, dzienki LIO :) w takim razie szukam kanapy tylnej od HB vti, moze ktos ma do sprzedania?
A widziales tylna kanape z VTI hb? Ona nie jest juz taka fajna jak w sedanie.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=38154
Kanapa od hb do coupe tez tak bardzo to nie pasuje, kanapa w hb jest dzielona i ma zamek po bokach a w coupe nie jest dzielona i zamek jest po środku.
wiec powiem tak ja probowalem wsadzic i wchodzi na styki po wgniecieniu jej a raczej wcisniecu ale ciezko zamocowac dlatego trzeba ja u gory oparc dorobic cos zeby podtrzymywalo jest duzo rzezby ale po przyjezdzie w grudniu do polski to ogarne, uparlem sie na chama, bo siedzi sie z tylu kozacko i podlokietnik wiec to zrobie dam znac...
fakt, ta od hb jak seria prawie, lipa, nie chche takiej, musze miec kubly prawie z tylu i normalnie kladzione oparcie, z przerobieniem powinienem sobie poradzic, tak mysle.....czyli kanapa hb vti odpada jesli nie jest taka sama jak w sedanie vti :d , kurka, musze jakos ogarnac ten temat, a jak to bedzie wygladac z zaglowkami i tylna polka, czy sa takie same, czy sa jakos wyprofilowane na zaglowki w sedanie vti?
oparcie jest wyprofilowane na zagłówki i sa one w nie wkladane, z tym ze prety od zagłówków mocowane sa w uchwytach metalowych, przytwierdzonych do tylnej półki (metalowej, calego pasa). Normalnie zagłówek wchodzi w fotel i w nim sie trzyma, a w sedanie VTI jest inaczej.
Nie wiem czy sie jasno wyrazilem.
czyli z tego co rozumiem to bede musial zrobic jakies otwory w tylnej polce, czyli pasie metalowym gdzie zaczyna sie polka a opiera gora kanapy, czy tylko jakies uszy na prety?
chodzilo mi tez o to czy tylna polka ma jakies wyprofilowania do tylnych zaglowkow czy nie, czy trzeba tez polke kolowac czy nie :)
półka nie ma zadnych wyprofilowan
w tej metalowej pod materialem nierobisz otworów, bo w VTI ma dospawane jakby takie prostokaty z otworami. Poprostu trzeba cos dospawac, np wąsy z blachy czy cos takiego. Mi takie plaskowniki leza w garazu juz z dwa lata wraz z zagłówkami i nie moge sie zebrac do zamontowania :-)
wlasnie o to mi chodzilo............2 lata powiadzasz, a ja chcialem to w jeden weekend zrobic :d ......zobaczymy, narazie musze skolowac kanape Vti a potem bede kombinowal, obicie bede zmienial tak wiec moge sobie przerabiac do woli, czyli polka zostaje taka sama, wasy sie dorobi...
Kto ma kanape od sedana Vti na zbyciu ;)
troche bedziesz musiał porzeżbic.....
ja jak zakładalem tylmod preludy to tez troszke sienarobiłem
a efekt i tak nie był taki jak chciałem-bo chcialem troszke wyzszy podłokietnik.........
trzeba sporo cierpliwosci :)
maniak2007
07-11-07, 21:16
Odnosnie tej tylnej kanapy,czy bedzie pasowala kanapa z Coupe go Hb...??czy trzeba bedzie troche ją przerobic i skrócić :aloha: bo mam zamiar zmnienic a kumpel ma rozbita coupeyke ;) jak by weszla na dlugosc to reszte bym jakos przerobil :agent:
pozdrawiam
Odnosnie tej tylnej kanapy,czy bedzie pasowala kanapa z Coupe go Hb...??czy trzeba bedzie troche ją przerobic i skrócić :aloha: bo mam zamiar zmnienic a kumpel ma rozbita coupeyke ;) jak by weszla na dlugosc to reszte bym jakos przerobil :agent:
pozdrawiam
czytaj ziom co pisza, czasem warto :))) Kanapa od hb do coupe tez tak bardzo to nie pasuje, kanapa w hb jest dzielona i ma zamek po bokach a w coupe nie jest dzielona i zamek jest po środku.