PDA

Zobacz pełną wersję : Kokpit Prelude 4g do Civic 5g

Nexave
07-12-12, 00:52
Siemanko,
Na wstępie to przepraszam jeśli pomyliłem działy. Ogólnie szukałem sporo info na ten temat na forum, ale nic nie znalazłem, dlatego zdecydowałem się założyć temat.

Planuję swapować całą deskę rozdzielczą z zegarami i konsolą centralną, tunelem i tylną kanapą z Preludy 4gen. do Civica EJ2. Czyli praktycznie byłby to swap całego wnętrza z pralki do 5 gena. I od razu pytanie - czy to nie jest troszkę porwanie się z grabiami na słońce ?? ;)
Z tego co widziałem, były już przekładki tunelu środkowego i kanapy, ale nigdy nie widziałem żeby ktoś wkładał cały kokpit z zegarami, nawiewami, etc. Zmieści się to w ogóle ?? Macie jakieś pomysły jak ugryźć temat i czy w ogóle gra jest warta świeczki ??
Znudził mi się po prostu ten ubogi środek Civica i chciałem go nieco zmodernizować. Szczególnie zegary jakoś mnie irytują ;)

Byłbym wdzięczny za podpowiedzi odnośnie "swapa" każdego elementu z wyżej wymienionych. Wasze doświadczenia, obserwacje albo namiary na kogoś kto się w to bawił. Pozdro ...

zakit
07-12-12, 12:13
najszybciej to bylo by sie gdzies wybrac i pomierzyc deske, czy to wogole wejdzie, bo jak nie to raczej bedziesz mial problem :)

stolarz
07-12-12, 13:52
i przy okazji krzywizna deski pod szybą może nie pasować... zgranie boczków z deską też może być niełatwe więc roboty jest naprawdę dużo

Infi
07-12-12, 22:57
3 dni roboty i ogarniete ale czy warto. bo ja to widze tak boczki i podszybie (pasek 5cm) wycinamy z deski civica, potem ciecie deski z pralki, spawanko , szpachelek i wykonczenie (flok,skora itp)

o ile zewnetrznie to do ogarniecia bez problemu to bardziej bym sie zastanawial co z przewodami powietrznymi, nagrzewnica, klima(jesli ktos ma) ...
no i kasowo czy sie oplaca bo szpachel i spawanie plastikow to raczej kazdy powienien ogarnac w swoim zakresie i wydac na materialy max 70zl, ale flokowanie lub obszycie deski juz takie tanie nie bedzie.

RazoR91
07-12-12, 23:05
Kiedyś widziałem wnętrze Del Solki w EG, wiem tylko że cięcie było i dorabianie mocowań, bo nie pasowały